Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Архив
СНИМКА: Архив

Деветнайсетгодишен младеж, обвинен в грабеж и опит за убийство, застава на подсъдимата скамейка в Добрич. Наказателното дело ще се гледа от разширен състав на Окръжния съд, тъй като подсъдимият С.С. от село Росица е обвинен в престъпление, за което се предвижда "лишаване от свобода" от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна, съобщават от пресцентъра на институцията за започващия на 14 септември процес.

Според обвинителния акт на прокуратурата през нощта на 12 август 2017 година младежът е влязъл в дома на 79-годишен мъж от селото и му нанесъл множество силни удари по главата и тялото. Подсъдимият не успял да открие пари в къщата и взел намиращите се на масата две кутии цигари, едната от които полупразна. На сутринта възрастният мъж е бил открит от свой родственик да лежи окървавен на пода и неконтактен.

Пострадалият е бил настанен в болница като според изготвената в хода на разследването експертиза е оцелял само благодарение на оказаната му навременна високоспециализирана медицинска помощ. По-късно, по време на досъдебното производство, мъжът, който се е възстановявал в хоспис, е издъхнал от внезапна сърдечна смърт.