Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Окръжният съд в Пазарджик осъди на 8г. лишаване от свобода 19-годишния Олег Чавдаров, след като го призна за виновен за убийство по непредпазливост при катастрофа на жена му и най-близкия му приятел.

Кървавата драма се разиграва на 29 октомври, м.г., на прав участък от пътя между пазарджишките села Ветрен дол и Братаница. Месец преди трагедията подсъдимият и 22-годишната му приятелка Нина Михайлова вдигат пищна сватба в ромския квартал " Изток" на Пазарджик. След нея младоженецът си купува " БМВ", въпреки че няма шофьорска книжка.

Във фаталния ден Олег и Нина решават да отидат на Варварските минерални бани, като взимат със себе си и близкия им приятел Наско Чавдаров. На връщане от баните, заради движение с голяма скорост, Олег губи контрол над мощното БМВ и колата се забива в крайпътно дърво. На място умира 18-годишният Наско, а по-късно в болницата в Пазарджик и Нина, която е била на задната седалка при катастрофата. Шофьорът Олег също е настанен в болницата, но с леки наранявания. При първоначалния разпит той заявява, че колата е била управлявана от загиналия Наско Чавдаров, но по-късно притиснат от доказателствата признава, че е шофирал той.

Делото премина в условията на съкратеното съдебно следствие, след като подсъдимият изцяло призна вината си. Пред съда той заяви, че не е искал да убие жена си и приятеля си и ще приеме всякаква присъда.

Решението на пазарджишкия съд може да се обжалва пред апелативния в Пловдив.