Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

Варненската окръжна прокуратура внесе в съда обвинение срещу 55-годишен професионален шофьор, убил човек при катастрофа и ранил тежко спътника му. Жестоката катастрофа стана на 3-и август миналата година в аварийната лента на автомагистрала "Хемус".

Двама словашки граждани, дошли на почика у нас, спрели за кратко с колата си в аварийната лента. 55-годишният Стефан бил зад волана на камион. Мъжът правел втори курс от пристанище Варна към Каолиново. Според солствените му обяснения предната вечер му се наложило да спи в камиона, за да бъде натоварен рано сутринта. Бил изморен, а жегата и липсата на трафик по магистралата го унесли. Той видял спрялата в аварийната лента кола буквално в последния момент. Последвал силен удар, камионът притиснал задната част на колата и счупил конзолата на теглича. Леката кола се превъртяла през вертикалната си ос, ударила се в ската и се превъртяла и през таван. Едва тогава Стефан спрял камиона.

Пострадалите словашки граждани били настанени за лечение в „Света Анна“ във Варна. Час по-късно по-възрастният Ян Л. починал в шоковата зала. Спътникът му Станислав К. получил няколко средни телесни повреди – счупени ребра, хемоторакс, контузия на гръдния кош и др. Съдебномедицинската експертиза, назначена по случая, посочила, че смъртта на Ян е вследствие на тежка комбинирана гръдна травма с разкъсване на аортата и белите дробове, контузия на сърцето и други тежки увреждания на жизненоважни органи.

От приложена справка става ясно, че Стефан има издадени 3 наказателни постановления и е глобяван два пъти с фиш за нарушения по Закона за движение по пътищата.