Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

Криминалисти от Монтана заловиха криминално проявен мъж, автор на няколко измами. 45-годишният К. С. от квартал „Огоста“ обикалял пазара и автогарата искал по 40 лева от хора от селата като им давал пратки за кметовете, които ще им върнат парите. Селските първенци останали сащисани.

Твърдели, че не са поръчвали никакви стоки от града. Кметът на село Громшин Андрей Кръстев получавал пратки със стари батерии и изгорели бушони. Той подал сигнал до полицията. И кметовете на селата Мадан и Горно Белотинци били замесени в новия вид схема.

Същият измамил възрастен мъж в Монтана и задигнал от него 230 лева. На 28 август, докато седял на пейка в градската градина на областния център, при 92-годишния дядо дошъл непознат. Заговорили се и мъжът му казал, че познава зет му и ще му продаде компютър. Прибрал парите на дядото. Заради измамата той ще бъде привлечен като обвиняем.

По- рано, на 15-ти юни в кв. „Огоста” в гр. Монтана той проникнал през незаключена входна врата и извършил кражба на банкова карта, собственост на 40-годишна жителка, след което извършил теглене на сумата от 130 лв., без съгласието на титуляра. По случая е образувано досъдебно производство. При проведените оперативно-издирвателни мероприятия служители на РУ Монтана са установили същия извършител К.С. - криминално проявен и осъждан, но по това време бил на свобода.