Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Американски войник се прекланя пред паметта на свой братовчед, загинал при атаката срещу Световния търговски център в Ню Йорк през 2011 година.
Американски войник се прекланя пред паметта на свой братовчед, загинал при атаката срещу Световния търговски център в Ню Йорк през 2011 година.

Тероризмът е навсякъде, предупреди шефът на ФБР Кристофър Рей и разкри, че само за последната година в САЩ са направени 120 ареста, свързани с тероризъм. В интервю за Си Би Ес в деня на 17-ата годишнина от кървавите атентати в САЩ на 11 септември Рей посочи, че е напълно вероятно терористите да ударят по-малки градове в САЩ и трагедията да се повтори.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп започна деня на годишнината с любимите си туитове, но вместо да спомене жертвите на трагедията, той за пореден път сипеше критики срещу Хилари Клинтън и враговете си във ФБР. Двамата с първата дама Мелания отбелязаха годишнината от трагедията, взела почти 3000 жертви, с възпоменателна церемония на мемориала в Шанксвил, щата Пенсилвания, където се разби един от 4-те похитени самолета. Два от другите бяха ударени от членове на “Ал Кайда” в двете кули на Световния търговски център в Ню Йорк, а трети - в сградата на Пентагона. В Ню Йорк на мястото, където се издигаха кулите близнаци, се проведе традиционното четене на имената на жертвите.

Тръмп удължи с една година извънредното положение в САЩ, въведено след терористичните нападения през 2001 г.