Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ветко и Маринела Арабаджиеви  СНИМКА: Фейсбук
Ветко и Маринела Арабаджиеви СНИМКА: Фейсбук

До дни Маринела и Ветко Арабаджиеви ще се върнат в България доброволно. Това съобщи адвокат Илиян Василев на заседание на Апелативния специализиран съд.

Двамата са издирвани с европейска заповед за арест от края на август, а малко по-късно с търсенето им се задейства и Интерпол. Не е установено къде са, но според информация от осведомени те са във Франция, за което имаше последни данни.

Адвокатът им също отказа да уточни къде са клиентите му. В съдебната зала стана ясно, че Ветко и Маринела Арабаждиеви са обвинени задочно за участие в престъпна група за данъчни измами. 

Според прокуратурата за близо 5 години Арабаджиеви са ощетили с 9 милиона лева хазната от невнасяне на ДДС. Измамите ставали чрез дружествата, близки до тях - "Виктория Груп корпорейшън" и "Захарен комбинат" Пловдив.

Днес Апелативният специализиран наказателен съд гледа протеста на специализираната прокуратура срещу пускането под парична гаранция на други трима от групата - синът им Вълчо Арабаджиев, Ромелия Кирилова и Елена Караянева. Обвиняемите настояват за по-лека мярка. 

Самият Вълчо Арабаджиев каза в своя защита, че не е извършвал никакво престъпление. Той е обвинен за пране на пари.

Съдът се оттегли на съвещание и след 15 часа се очаква решението по казуса.