Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Петя Аврамова
Петя Аврамова

Инж. Петя Цветанова Аврамова е родена на 29 май 1963 г. във Враца. по професия е ннженер.

Народен представител в 42-то Народно събрание. Член на постоянните комисии по енергетика, вероизповедания и парламентарна етика и комисия по инвестиционно проектиране. Председател на Общински съвет Враца (2011-2013 г.) Заместник-кмет по устройство на територията, общинска собственост, строителство и екология на Община Враца (2009-2011 г.).

Още две години след това бе председател на общинския съвет във Враца.

През 2011г. тя бе кандидатът на ГЕРБ за кмет на Враца, но загуби от издигнатия от инициативен комитет Николай Иванов. Петя Аврамова е и областен координатор на ГЕРБ във Врачанско.

Ето какво сме разказали за нея, когато се кандидатира за кмет на Враца през 2011 г.

Преди 2 г. кметът на Враца Костадин Шахов си избра инж. Петя Аврамова за един от заместниците си. Тогава не бяха много хората, които от раз се сетиха коя е дамата, поела най-тежкия ресор в общината - строителството, устройството на територията и общинската собственост.

Специалистите от бранша пък се чудеха защо напуска успешната си работа в проектантската фирма "Климадизайн", която Петя Аврамова бе създала заедно със сестра си Мая, и се захваща с дейност, с която много мъже не успяха да се справят.

Петя Аврамова обаче успя да преодолее подводните камъни в най-големия проект на общината за водния цикъл за повече от 136 млн. лв. и да реши за десетилетия напред нормалното водоснабдяване на Враца.

Невероятната й работоспособност и упоритост бяха оценени високо в ГЕРБ - тя стана естественият кандидат на партията за кмет на Враца в предстоящите избори.

Технократ по природа, Аврамова видимо трудно свиква с медийните изяви, задължителни в предизборната кампания. За читателите на "24 часа" обаче тя сподели кои неща най-много цени в живота. Сред тях на първо място е семейството. Следват приятелите, пътуванията, природата... Капама и пържоли с топено сирене са любимите й ястия, които обича да прави за гостите си.

СНИМКИ: ЛИЧЕН АРХИВ И АВТОРЪТ
СНИМКИ: ЛИЧЕН АРХИВ И АВТОРЪТ