Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Адвокатът на Вълчо Арабаджиев Илиян Василев Кадър: Би Ти Ви
Адвокатът на Вълчо Арабаджиев Илиян Василев Кадър: Би Ти Ви

"Лично родителите на Вълчо Арабаджиев, майка му се обади по телефона и каза да помогна на детето й. Това е семейство, което аз не познавам, аз зная кои са, но никога не съм бил в техния кръг за разлика от много магистрати", заяви в предаването "120 минути" адвокатът на Вълчо Арабаджиев Илиян Василев.

"Поинтересувах се какви доказателства има за това 20-годишно момче, което беше взето за заложник. И слава богу, че съдийката в специализирания съд прояви чисто човешки усет да остави това момче на свобода. Имам принцип в живота си, никога не коментирам дела, които не познавам. Второто дело за фамилията Стайкови не мога да коментирам", обясни адвокатът. 

"Родители, които имат 200 лв, ще дадат на детето си толкова, тези, които имат 20 хиляди - 20 000, тези имат 25 милиона. Това е личното имущество на семейство Арабаджиеви и част от тях са внесли в банкова касета. Конструкцията е простичка, за да обвиниш някого в пране на пари, първо трябва да докажеш, че тези пари наистина са от престъпление и след това трябва да докажеш, че този човек, който ги държи, знае откъде са или има представа, че те са от престъпно деяние. 

Прокуратурата дори не се опитва да твърди, че тези пари имат престъпен произход. Парите са си техни, това са техни законови пари, които те никога не са крили. Държавата ги знае тези пари и в един момент видни прокурори казват, не сме видели 10 милиона накуп", коментира адвокат Василев.

"Всичко, което мога да коментирам по това дело, е на основата на това, което съм почерпил като информация от прокуратурата. Прокуратурата представя доказателства, ние се запознаваме с тях и изграждаме защитна позиция. В нито един момент Вълчо Арабаджиев не се е опитвал и няма да се укрие в бъдеще", категоричен беше адвокатът. 

"Най-хубавите ми години преминаха, когато работех като прокурор и съдия, отказаха ме скандали с началници. Работил съм изключително честно и добросъвестно. Никога няма да ми позволят да се върна в системата, защото аз зная всичко за корупцията в тая система, имам акъл да го докажа и съм достатъчно луд, за да го обявя", отсече Василев. 

"Премиерът Борисов преди 7-8 години беше осенен от една гениална идея, която ако беше осъществил най-малко прокуратурата нямаше да е такава каквато е сега. Лоши съветници сигурно са го отказали от нея, питайте го за тази идея", завърши изявлението си адвокатът.