Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКИ: Дима Максимова
СНИМКИ: Дима Максимова

81-годишен е мъжът в кома, на командно дишане, с реална опасност за живота, който пострада при тежката катастрофа между микробус и тир край Разград.

Други трима са с множество фрактури. В групата се били трима мъже, освен 81-годишния, е пътувал и кметът на Страцимир, останалите са жени. Дамите са с различни вътрешни наранявания, обясни за „24 часа” говорителката на МВР Раград Илияна Георгиева. Шофьорът на ТИР-а, П.С.на 48 години от Разград, не е пострадал. Според първоначалните данни, той е карал с превишена скорост, навлязъл е в насрещното платно и вероятно носи вина за катастрофата. Задържан е в РУ-Разград. Продължава огледът на местопроизшествието за изясняване на причините, довели до инцидента. Пътната отсечка е затворена, движението е пренасочено по обиколен маршрут през село Балкански.

Екипите са сформирани, бяха на място, посрещнаха всички пациенти, оказаха им първа помощ, приети са и са стационирани по отделения в зависимост от тежестта и травмите, който имат. Всички пациенти са уточнени вече - има пациенти със счупвания, има и с травми на гръдния кош, но имаме и пациент, който е в кома. От скенера се установи фрактура с кръвоизлив. Другите са с по-леки травми. Ще видим как ще се развият нещата при тежко засегнатия пациент. Ако трябва, ще търсим на по-високо ниво, но засега не ми е докладвано, че имаме някакъв проблем, с който не можем да се справим", каза пред БНР директорът на болницата в Разград д-р Гечо Жеков.

СНИМКИ: МВР-Разград
СНИМКИ: МВР-Разград