Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Британецът Дани Джеймс  СНИМКА: Авторката
Британецът Дани Джеймс СНИМКА: Авторката

"Искрено съжалявам, не съм агресивен човек. Не смятам да напусна страната. готов съм да платя гаранция от 10 000 лева, оставям си и паспорта", каза преди минути в Районния съд в Несебър 27-годишният англичанин Дани Джеймс Кнот, който малко след полунощ на 6 септември преди инвалид в хотел в Слънчев бряг.

Според адвоката на Кнот Веселин Анестиев, подзащитният му не помнил почти нищо от въпросната вечер, в която буйствал пред басейна на хотел "Виктория палас", във фоайето, а след това и в коридора на 5-ия етаж на хотел, нападайки 60-годишния шотландец Кенет Ръсел Ръдърфорд.

Според прокурор Стела Мешова са налице предпоставки обвиняемият да се укрие или извърши ново престъпление, ако му бъде наложена по-лека мярка от задържане под стража. Срещу младия британец са повдигнати 2 обвинения- за хулигански действия и за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди, по чл. 131, ал. 1 от НК. 

За тези наказания се предвижда наказание лишаване от свобода, подчертаха от прокуратурата. Според защитата обаче не се налага най-тежката мярка - задържане под стража, тъй като нямало опасност Дани Джеймс да се укрие или да извърши друго престъпление. Адвокат Анестиев подчерта, че британецът е с чисто съдебно минало.

Самият Дани каза пред съда, че не бил агресивен човек и досега нямал подобни обвинения.

Съдът ще се произнесе след 30 минути.