Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Доналд Тръмп бил луд от гняв заради анонимната статия в “Ню Йорк таймс”.
Доналд Тръмп бил луд от гняв заради анонимната статия в “Ню Йорк таймс”.

Близък от обкръжението му разкрил в анонимна статия за “Ню Йорк таймс”, че президентът е буен и дребнав и има съпротива срещу него

Доналд Тръмп е бил бесен, след като в. “Ню Йорк таймс” публикува анонимна статия на висш представител на администрацията му, който го определя като аморален. В статията се посочва, че в най-близкото обкръжение на 45-ия държавен глава на САЩ има бунт и сътрудници на стопанина на Белия дом са създали съпротива, която се опитва да не прилага негови решения на практика, защото не споделя възгледите му. Източникът разкрива, че проблемите са свързани с това, че Тръмп не провежда достатъчно срещи, има буйно и дребнаво поведение, както и че не може да се придържа към решенията си.

Нещо повече, авторът твърди, че мнозина в администрацията на Белия дом обсъждат вариант да се позовават на 25-ата поправка от конституцията, която позволява на вицепрезидента и мнозинството от секретарите на кабинета да гласуват, за да отстранят президента, ако той не може да изпълни правомощията си.

“Мислим, че преди всичко имаме задължение към нашата страна и че президентът продължава да действа по начин, който е вреден за доброто здраве на нашата република”, пише в материала.

Тръмп веднага определи текста като “страхлив” и го нарече “предателство”, а поведението на изданието определи като “много нечестно”. Президентът поиска да бъде разкрито името на автора. Белият дом пък поиска официално извинение от “Ню Йорк таймс”.

Най-висшите представители на Белия дом са отменили всичките си срещи в сряда, за да изготвят списъци с имената на предполагаемия предател. Сред заподозрените се споменават дори имената на първата дама Мелания и дъщерята на американския лидер - Иванка.

Същевременно Белият дом активно търси заместник на министъра на отбраната Джеймс Матис, съобщава в. “Вашингтон пост”. Според изданието Доналд Тръмп има всички основания да се чуди какво говори Матис зад гърба му, след като в новата книга на известния американски журналист Боб Удуърд той твърди, че министърът на отбраната е казал, че Тръмп има разбиранията на петокласник или шестокласник.

В книгата на Боб Удуърд, посветена на Тръмп, президентът е обрисуван като холерик и параноик, когото неговите сътрудници се опитвали да озаптят и дори да заобиколят.