Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

"Европа е по силна с Русия". С това мото в събота ще се проведе 15-ия събор на русофилите в България край стената на яз. "Копринка " до Казанлък. Тази година събитието е посветено на 140 г. от края на Руско-турската освободителна война. По традиция ще има поклонение пред Паметника на свободата на връх Шипка от 9 до 10 ч. Началото на събора край яз. "Копринка " е още от сутринта с лауреатите на Националния конкурс на руската поезия, песен и танц с подкрепата на министерството на образованието. 

Ще има и награди за победителите от международния конкурс за детска рисунка "Обичам моята родина" в 13 ч. Очаква се да бъде обявена инициативата от Ливадийския форум в Ялта от юни. Художествената програма включва български и руски музиканти и певци.

През миналата година на събора на русофилите се събраха над 15 хил . души, сред които депутати от различни парламентарни групи, кметицата на Казанлък, която е в ръководството на НД "Русофили", общественици и граждани от цялата страна. Организатори на събитието е с подкрепата на министерството на земеделието и агенцията по горите. 

Организатори на събора са Национално движение „Русофили“, Координационният съвет „България – Русия“ и община Казанлък, с подкрепата на Министерството на земеделието, храните и горите и на Държавната агенция по горите.

Съборът край яз. "Копринка " е най-мащабното мероприятие на най-голямата неправителствена организация в България Националното движение "Русофили", в която членуват над 35 хил . души. Инициативата е на българи, работили някога в Коми.