Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Александър Ваклин  СНИМКИ: Николай Литов
Александър Ваклин СНИМКИ: Николай Литов

Разговорите с Иванчева протичаха горе-долу както когато ви спре лош катаджия, гледа ви многозначително и ви казва : "Ще пишем ли?". Това разказа основният свидетел по делото за подкуп срещу кметицата Десислава Иванчева - Александър Ваклин за срещите помежду им.

Според обвинението той е човекът, когото кметицата е рекетирала да й даде подкуп. 

Ваклин обясни, че Иванчева е пресмятала каква печалба има компанията му от всички обекти, които притежава, и от такива, които предстои да купи.

"тя знаеше точната сметка на бизнеса ми и казваше, че не сме дали, за да получим", обясни Ваклин. Той посочи още, че за първи път му искат подкуп и дори не би си позволил да даде и двеста лева на катаджия.

"Дадох парите на Петко Дюлгеров половин час преди акцията срещу него, Иванчева и Биляна Петрова. Когато бяхме заедно, Иванчева звънна на Дюлгеров по вайбър и се уговориха да се видят", разказа бизнесменът. 

Той обясни, че това, което е трябвало да свърши общината за него, е съобщителна процедура и функциите на общината са били изцяло куриерски. 

"Жалихме се в съда, в Столичния общински съвет, на главния архитект, дори общинските съветници се скараха на Иванчева, но това нямаше резултат", добави Ваклин.