Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Иван и Венета били заедно 6 години.
Иван и Венета били заедно 6 години.

Тройният убиец влетял в къщата на приятелката си и почнал да стреля по нея, сина ѝ и племенника ѝ

Вратата на къщата се отваря, а бесният Иван Льомов вади от кобура своя пистолет “Макаров” и изстрелва 4 куршума в тялото на любимата си Венета.

Не пожалва и сина ѝ - 12-годишния Ивайло. В този момент племенникът на жената - Методи, който е на 15 г.,

пада на

стълбите, но

не от изстрелите

Ученикът в самоковското школо “Митрополит Авксентий Велешки” е на колене, а ръцете му са свити в молитва. Детето е възпитано в религиозно семейство и отправя молба за помощ към Бог. Само секунда по-късно обаче е покосен от изстрелите на бившия пожарникар.

Льомов е пътувал от София до Самоков с намерението да убие любимата. Най-вероятно двете деца не са пощадени, защото са неочаквани свидетели.

“Убих ги”, казва мъжът на съседите, когато излиза от къщата. Качва се на колата си и потегля, а никой дори не опитва да го спре.

Хората влизат в къщата и се натъкват на страшна гледка. Телата на Венета и Ивайло са на пода в кухнята, а Методи е на стълбите.

По това време Иван кара към местността Щъркелово гнездо. Предната вечер се е скарал с Венета и тя е отишла при майка си в Самоков. Макар да е преспал, ядът му не е отминал и той отива в родния ѝ град, за да я убие.

На връщане бившият пожарникар спира колата пред вилата на най-добрия приятел на сина си. Грабва пистолета и използва последния от 8-те патрона, за да се простреля в дясното слепоочие. Куршумът пронизва черепа му и излиза от главата му. Намират го във вилата.

По това време цялата ромска махала в Самоков го търси. Твърдо решени са да линчуват българина.

Махалата се събира, готови са на всичко за мъст. Само преди 3 дни същите тези хора са вилнели с вили, бухалки и ножове пред районното в Самоков и едва 9-има от тях са били заловени.

В този момент до тях достига новината, че Льомов се е самоубил, и желанието за мъст отстъпва място на мъката.

Само един човек не разбира за трагедията. Николай е в болницата заради мелето пред районното и му бият обезболяваща инжекция. В този момент

мъжът не знае,

че синът му,

племенникът му

и сестра му

лежат мъртви

в дома на майка му. Разбира страшната новина едва вечерта, а първоначално го залъгват, че жандармерията е в махалата заради мелето пред полицията.

В четвъртък мъжът остана в дома си в Самоков, а съседи идваха да му изкажат съболезнования. Майка му пък се беше скрила от него - било я страх, че Николай може да ѝ посегне. Мъжът бил против връзката на сестра си с Иван и не давал на майка си да приема Венета в дома си. “Не стига, че ѝ гледаш детето, а и нея прибираш, когато се скарат с оня”, казвал Николай.

Сестра му Венета и Иван били заедно от 6 г. И двамата имали деца от предишни бракове, но не живеели с тях. След като се пенсионирал като пожарникар, мъжът работел в столичния градски транспорт. Взел Венета със себе си в София, тя била сервитьорка.

Няколко пъти жената си събирала багажа и се прибирала при майка си, която се грижела за сина ѝ. Бащата на Ивайло пък живеел в родната си Дупница. Виждал малкия често, но не искал да го взема със себе си, тъй като циганската махала в Дупница е известна с честите пререкания между ромите.

Момчето се учело добре, увличало се по футбола, а любимият му играч бил Кристиано Роналдо.

Неговото училище посещавал и братовчед му Методи. Всяка снимка на младежа във фейсбук е свързана с религията. Той ходел на църква всеки ден, а негови учители казаха пред “24 часа”, че момчето само открило Бог. Случило се в час на класа, когато свещеник говорел за християнските ценности. Методи се впечатлил и сам започнал да се интересува от религията.

Погребенията на жената и двете деца ще бъдат днес в родния им Самоков.

Четете още:

След жесток семеен скандал сприхав ревнивец застреля 2 деца и любимата си, а след това се самоуби

Вижте тройния убиец от Самоков Иван