Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКИ: Елена Алексиадес
СНИМКИ: Елена Алексиадес

Слезе от автобуса преди мен и повече не я видях, твърди майката

Читателката ни Елена Алексиадес от Гърция ни пише с молба да помогнем за откриването на племеницата й Даяна Ангелова Светославова от с. Брестак, която й е била на гости. Тя твърди, че 15-годишното момиче е изчезнало от автогарата във Варна на 2 септември към 22 часа.  Елена моли, ако някой я е видял във Варна - да се обади в полицията. Тя ни предостави и снимки на момичето. 

Даяна била на гости на една от лелите си - Елена, която живее със семейството си в Гърция. Родителите й - майка й Гергина и баща й Ангел, отишли в южната ни съседка да я приберат в България. Кацнали на 2-и септември със самолет в София и от летището отишли до автогарата. В 16 часа се качили в автобуса от София за Варна.

"В 22 часа вечерта пристигнахме на автогарата във Варна. Тя слезе първа от всички пътници. Слезе от задната врата, не тази до шофьора, а задната. След нея слезе още една жена, после беше баща й и след него аз. Когато аз слязох от автобуса, нея вече я нямаше. Обикаляхме навсякъде, търсихме я, нямаше я. Най-много десетина минути по-късно аз се обадих на 112 и казах, че детето е изчезнало. Дойдоха полицаи, те търсиха, ние разпитвахме - нищо. После ни заведоха в Трето РПУ и подадохме сигнал. Вече трети ден детето го няма и нямаме представа дали е живо", през сълзи обясни майката.

Някакви хора от автогарата казали, че видели жена и двама мъже да дърпат някакво дете, но според тяхното описание, то било видимо по-малко от Даяна. Родителите се надяват да има записи от охранителните камери на автогарата, които да помогнат в издирването. На тях са им отказали достъп до записите, но те са сигурни, че полицията ги е гледала.

Семейството има четири деца. Даяна е второто. Има по-голям брат и две по-малки сестри. Майка й Елена е категорична, че не е проблемно дете, не са се карали. Момичето не е бягало от дома си. Ученичка е във Вълчи дол. Била щастлива, че се прибира от Гърция и ще се види с приятелите си.

Даяна е висока около 170 см., с тъмна права коса, до раменете, кафяви очи. Във фаталната вечер била облечена с бяла тениска, черни памучни панталони на бели листа и червен кант встрани. Носела е синьо дънково яке и черна кожена раница с роза на нея и закачено малко мече за ципа.

От дирекцията на варненската полиция потвърдиха, че се работи активно по случай, момичето е обявено за общодържавно издирване, но все още не е открито. Родителите на Даяна молят всеки, който я види, или има някаква информация за нея, да се обади в полицията.