Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Миню Стайков СНИМКА: ДЕСИСЛАВА КУЛЕЛИЕВА
Миню Стайков СНИМКА: ДЕСИСЛАВА КУЛЕЛИЕВА

Специализираната прокуратура в момента претърсва шеф офиса на бизнесмена Миню Стойков, съобщи зам. главният прокурор Иван Гешев. Както по-рано стана известно, собст на вимпром Карнобат Миню Стайов е задържан. Освен него - още 10 души.  Те обаче нямат обвинения. Това се очаква да стане в рамките на днешния или до края на утрешния.

Гешев уточни, че между днешната акция и тази в хотелите "Маринела" и "Марица" Пловдив на Ветко Арабаджиев няма връзка. 

Разплитането на схемата, за която е задържан бизнесмена започнала преди 2 месеца, когато е било образувано и делото. Това станало, когато ГДБОП ударили фабрика за производство на цигари в Карнобат. В нея работили граждани от Армения, които изобщо не напускали помещенията. В тях имало фитнеси, бани и всички удобсттва. 

Седмичната печалба на фабриката била около 6 млн лева. по оперативна информация работили от около 2015 г. тогава обаче прокурорите не задържали никой, защото хората, които намерили там, били пазача на входа, шофьор на тир. В момента се изяснява каква е връзката на Миню Стайков с фабриката. 

Помещението, в което се е намира фабриката е собственост на сина на кмета на град Карнобат, уточни зам. главният прокрурор Иван Гешев. В момента на място в Карбнобат претърсванията се ръководят от другия зам. главен прокурор Борислав Сарафов.