Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СВЕТОСЛАВ ГЛОСОВ
СВЕТОСЛАВ ГЛОСОВ

Има проблем с пътя край Своге, защото рецептата не асфалта не е изпълнена както трябва. В участъка приетата рецептура не е изпълнена както трябва. Говорим за участък от 300 метра от пътя, не в целия участък от 700 метра. Едрата фракция не е била по рецептура. Това обясни шефът на АПИ инж. Светослав Глосов в сутрешния блок на Нова тв.

"Пътищата се строят с асфалтови смеси с одобрени рецептури и съответните проби. Това, което се влага в пътя, се контролира от лаборатория. И преди ремонта и след това се взимат проби. Сигнали до АПИ ни накараха да вземем проби. В малък участък от пътя край Своге има проблем", поясни Глосов.

По думите му в участъка край Своге, в който стана трагедията с рейса и 17 човека загубиха живота си, масово се кара с по-висока скорост.

Относно обществената поръчка за коли за АПИ за 8 млн. лева, Глосов обясни, че всичко е минало по закон. Министър Нанков спря поръчката. "Обществената поръчка е минала по реда. Може би грешка е, че не съгласувахме момента на обявяване на поръчката. Иначе агенцията има нужди от коли. Има нужда и от високопроходими автомобили, защото през зимата трябва да може да се стига до тежки терени", обясни още Глосов.