Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

След 72 часа предварителен арест Варненският окръжен съд определи най-тежката мярка за неотклонение - задържане под стража, за 22-годишния Николай В. Срещу него е повдигнато обвинение за притежание и разпространение на наркотици.

Николай е арестуван при специализирана полицейска операция на 2 септември тази година. Познатият на органите на реда варненец е задържан в автомобила си, в който при проверка униформените открили 76,14 г трева, 0,52 г амфетамин, три електронни везни с остатъци от наркотични вещества и множество самозалепващи се пакетчета. Представителят на окръжна прокуратура подчерта, че има реална опасност младият мъж да извърши друго престъпление, или да се укрие от правосъдие, ако мярката му за неотклонение е по-лека от арест. Срещу него и висящо досъдебно производство за грабеж.

"И престъплението, и личността му се характеризират с висока степен на обществена опасност. Николай е извършител и на кражба на чужди движими вещи и е съпричастен към друго престъпление, свързано с наркотици. Той не работи, води скитнически живот и живее в автомобила си, който е бил претърсен при специализираната полицейска операция", пише в решението си съдът.