Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Втора ефективна присъда получи току-що 18-годишният Златомир Велчев от Айтос, който макар и в младежка възраст, вече е натрупал солидно съдебно досие. Този път съдът му наложи наказание за пласиране и притежание на наркотици.

Златомир отива в затвора за една година и шест месеца, след като сключи споразумение с прокуратурата и изцяло призна вината си.

На 28 януари тази година той е задържан в момент, в който продавал доза марихуана на момче в Айтос, а при претърсване на дома му полицаи открили 35 броя топчета марихуана на стойност 82 лева.

Това е четвърта присъда за 18-годишния Златомир. Наскоро той получи 18 месеца ефективно за причиняване на смърт на пътя през 2016 година.

Минути преди новата година Златомир и двама негови авери тръгнали от Бургас за Айтос, като зад волана бил Златомир, въпреки че бил консумирал алкохол и нямал книжка. Край разклона за Българово изгубил контрол върху колата, която летяла със 120 км/ч, и се забил в мантинелата. На място издъхнал 18-годишният Велислав Вълков от Бургас.

Златомир има и две условни присъди за шофиране без книжка и след употреба на наркотици. В съда днес той каза, че вече осъзнава какво е направил.

Когато го задържаха за последен път той дори плака. Дотогава не беше разбрал нищо, сподели в залата служебният му защитник Георги Габровски.