Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Нанков в деня на подаването на оставката в министерския съвет
Нанков в деня на подаването на оставката в министерския съвет

Кметове, сред които и много червени градоначалници през уикенда са комуникирали активно помежду си, за да намерят подход към Бойко Борисов и той да остави строителния министър Николай Нанков в правителството.

Валери Симеонов също предупреди по обед, че НФСБ ще гласува против оставките на тримата министри - Николай Нанков, Ивайло Мовковски и Валентин Радев. 

В ГЕРБ се вижда тиха вълна на недоволство най-вече пак заради Нанков , който според тях няма вина за инцидента в Своге. Отявлени гербери пишат във фейсбук, че се чувстват предадени заради неговата оставка и че не е трябвало Борисов да се поддава на рекета на БСП. 34-годишният Нанков успя да демонстрира управленски замах . Той е експерт и по образование, и по опит  - завършил е „География и геология“ и магистратура по „Регионално развитие и управление“ в Софийския университет. Между 2009 и 2011 г. е областен управител на област Ловеч. Народен представител е в 42-ото и 43-ото НС. В периода 2014 – 2017 г. е заместник министър на регионалното развитие и благоустройството.

Въпреки натиска премиерът е бил твърд, че оставките ще бъдат гласувани. Въпросът сега е дали ако те бъдат гласувани поотделно Нанков, който се радва на симпатиите на БСП и на НФСБ, ще остане.

Нанков излиза от разпит в националното следствие
Нанков излиза от разпит в националното следствие

След по-малко от час Борисов, заместникът му в ГЕРБ и лидер на депутатите от най-голямата партия Цветан Цветанов, шефът на парламентарната група на "Обединени патриоти" Волен Сидеров и вицепремиерите Валери Симеонов и Красимир Каракачанов се затварят на коалиционен съвет, на който ще обсъдят предстоящите промени в правителството, наложени след трагедията на пътя до Своге.

"Ще настоявам министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков да не се пипа. Той не е отговорен за трагедията и е един от отличниците на кабинета. Няма да е справедливо преди да бъде хвърлен на кучетата без вина, преди края на разследването", обясни пред "24 часа" Каракачанов към 20 ч. снощи.

С уговорката, че и тримата министри са на ГЕРБ, той ще брани до последно Нанков.

Преди минути от най-високите етажи на партията на Борисов потвърдиха пред "24 часа", че оставката на регионалния министър най-вероятно ще бъде върната от министър-председателя и името на Нанков няма да фигурира в предложението до Народното събрание за персонални промени в правителството.

А те със сигурност няма да се гласуват от депутатите тази седмица, казаха още от ГЕРБ пред "24 часа".