Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Принцеса Даяна Снимка: Ройтерс
Принцеса Даяна Снимка: Ройтерс

Изминаха точно 21 години от онзи съдбоносен 31 август, който отне живота на „принцесата на народа”. Даяна Уелска остави светла диря във всички краища на света, а нейните близки трябваше да се научат да живеят без нея. В техните спомени обаче тя е все така жива и обичана. Брат й Чарлз Спенсър си спомни за нея и изказа искрено съжаление, че днес тя не може да се радва на внуците си – децата на Уилям: Джордж, Шарлот и Луи.

„Една от най-големите трагедии е, че Даяна щеше да бъде най-добрата баба на света”, заяви брат й пред списание „Пийпъл”. Но въпреки това той призна, че е щастлив, защото вижда как Даяна живее в принцовете Уилям и Хари. „Харесва ми простичкият начин, по който общуват с хората и ги карат да се чувстват удобно. Лесно е да намеря прилики между Даяна и тях”, сигурен е Чарлз. Спенсър коментира с носталгия и как бързо минава времето. „Това, което ме натъжава, е как лети времето”, твърди братът на обичаната принцеса, визирайки че Уилям и Катрин сега са на 36, възрастта, на която Даяна почина.

В интервюто за списанието Чарлз Спенсър се връща и към тежките моменти, съпътстващи трагичната катастрофа в Париж през 1997 г.

Синовете на Даяна принц Уилям и принц Хари не пропускат да напомнят за нея и да почетат паметта й по различни начини. На сватбата си през май принц Хари заяви: „Има дни като днешния, в които тя ми липсва, тъжно ми е, че не мога да споделя щастието си с нея”.

Превод и редакция: Ивелина Христоскова