Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Валентин Радев
Валентин Радев

Службите работят дълго време по случая Арабаджиеви. Изборът на домакини за европредседателството не беше много голям, много големи световни вериги отказаха, затова избрахме хотел "Маринела", каза пред Нова тв вътрешният министър в оставка Валентин Радев.

Ние направихме твърде много, но трагедията край Своге се случи и трябваше да поемем политическа отговорност и да подадем оставка. Е, кой премиер няма да го направи, допълни той. Премиерът вижда цялата картина и той знае дали ще има и друг ремонт на правителството, уточни Радев.

Той не пожела да коментира дали заместникът му Ципов ще се справи, ако стане министър.

Едно е поличитеската огворност, друго е персоналната вина. Винаги съм си мислил колко души сме спасили. Аз съм външен човек за системата, но винаги съм искал да направим някои устойчиви неща, да не работим на парче, за да намалеят жертвите. Сигурно може да се вземат проби и от други пътища, отговори той на въпрос на Нова тв.

По повод инцидента с бащата на президента, който блъсна инвалид, Радев каза, че поел политическа отговорност, защото професионалното ръководство на МВР на място не си е свършило работа и не е докладвало за случая. Подменена е буквално картината, невинният е наказан, а виновният не е, обяви Радев.