Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов.
Лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Вицепремиерът не каза остава ли в коалицията, дава брифинг на "Раковска" 134

Депутатите на НФСБ ще гласуват против оставките на тримата министри Нанков, Радев и Московски. Това съобщи в Несебър днес лидерът на НФСБ и вицепремиер Валери Симеонов.

Изпълнителната комисия на НФСБ излезе с декларация, но тя ще бъде представена официално на брифинг утре, в централата на партията на "Раковска" 134, уточни Симеонов.

"Направихме един анализ основно на кадровата политика, която до момента се провежда от коалиционното правителство на ГЕРБ и Обединени патриоти. Като изключим периода на съставяне на правителството тази политика до настоящия момент се извършва еднолично от министър-председателя, в нарушение на коалиционното управление. Според точка 6 той е длъжен да съгласува всички кадрови промени. Направихме анализ на всички тези "доброзорни" оставки - точно една дузина. Направихме кратък анализ на всеки един от тези 12 случая. Нашият извод е, че се води еднолична кадрова политика, не в полза на държавността", каза още Симеонов.

Според него по този начин се създавал страх у останалите членове на правителството, особено у тези от ГЕРБ. "Ние сме притеснени, че след година и 4 месеца от тази коалиционна програма все още има пунктове и задачи, по които почти не се работи. С чести кадрови промени и освобождаване на доказани професионалсти не си помагаме да реализираме това, което българският народ очаква да реализираме", предупреди лидерът на НФСБ.

Той заяви, че не бива да има управленски действия под тротоаро-телевизионен натиск. "Отговорността на едно управление е точно в това да изпълнява предизборната си програма, без да се подава на всякакъв натиск, в името на точните приоритети с които е съставена тази коалиция", смята вицепремиерът. Той обаче не отговори на въпроса ще остане ли НФСБ във власта.

Каза още, че на двудневното заседание в Несебър не са се коментирали евентуални назначения. "Не сме претендирали за наши кадрови назначения ,НФСБ с най-малка степен участва с кадри във властта. Водели сме разисквания в две основни посоки - за нескончаемата поредица от принудителни оставки и за вътрешно-коалиционните взаимоотношения, които не са в завидно състояние. Ние получаваме повече нападки и атаки от нашите коалиционни партньори, отколкото от основния си политически опонент ДПС", призна Симеонов.