Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Още един Шумахер започва атаката си към Формула 1 от следващия сезон. 16-годишният Давид ще кара в германската Формула 4 в тима, който е собственост на баща му Ралф. “Ще бъде прекрасно, ако един ден бъдем заедно при най-добрите с братовчед ми Мик. Имам двама идоли - чичо Михаел, който е най-успелият пилот за всички времена , но татко е по-големият ми кумир”, обяснява Давид.

Синът на Михаел - Мик, записа три победи във Формула 3 този сезон и вече специалистите гледат с друго око на него.

В момента Давид кара в серите по картинг в Германия. Формула 4 се смята за доста добро начало за млади пилоти. 

Ралф пък записа 182 старта и 6 победи в кариерата си, която премина през "Джордан", "Уилямс" и "Тойота".

Американската серия НАСКАР се обяви против календара на Формула 1 догодина. На 3 ноември ще има две състезания в Тексас, на две различни писти, което щяло да намали феновете на трибуните.

Кими Райконен пък влезе завинаги в историята на Формула 1 с най-бързата обиколка, направена някога. Той завъртя “Монца” за 1:19,119 мин, или средна скорост от 263,587 км/ч. Старият рекорд бе на Хуан Пабло Монтоя.

Така днес в Гран при на Италия Кими и съотборникът му Себастиан Фетел стартират един до друг от първа редица. От втора са пилотите на “Мерцедес” Луис Хамилтън и Валтери Ботас. Ланс Строл (“Уилямс”) за първи път влезе в топ 10 на квалификация.