Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Полицията във Велинград задържа извършщител на убийство, извършено в Сърница, съобши говорителят на регионалната полицийска дирекция Мирослав Стоянов. Арестуваният Васил С. / 36г./ от Панчарево първоначално заблудил полицията, като се обадил на телефона за спешни случай в сряда сутринта, че е открил мъртъв в микробус край Сърница своя работник Георги К. / 47г./ от София.

Возилото се намирало в местността "Таш Капия" в землището на родопския град. Изпратеният на мястото медицински екип констатирал смъртта на мъжа, а при извършения първоначален оглед не били открити видими следи от насилие. Трупът бил транспортиран за аутопсия в отделението по съдебна медицина в областната болница в Пазарджик.

При извършването й съдебните лекари установили, че смъртта е настъпила вследствие на черепно-мозъчна травма, по всяка вероятност причинена от силен удар в главата с твърд предмет. След получаване на данните за това в полицейското управление на Велинград бил сформиран оперативен екип за разкриване на убийството. В хода на разследването полицаите установили, че извършител на тежкото престъпление е подалият сигнала Васил С. Убитият бил нает за извършване на строително-ремонтни дейности в имота на извършителя. Изясняват се причините довели до убийството.

С постановление на окръжната прокуратура в Пазарджик убиецът е задържан за 72 часа. От държавното обвинение ще поискат от съда налагане на най-тежката мярка за неотклонение - "задържане под стража" за извършителя на тежкото престъпление.