Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Георги Моллов Снимки: Авторката
Георги Моллов Снимки: Авторката

С белезници бе докаран в Пловдивския районен съд 38-годишният Георги Моллов, който е арестуван във връзка с разбитите 5 тайни фабрики за цигари. Има доказателства, че е зареждал две от тях - в Горна Оряховица и Тутракан. Прокуратурата иска за Моллов постоянно задържане.

В помещение в мандрата си Моллов бил инсталирал машина за рязане на тютюн. Събраните досега доказателства сочат, че техниката е работила от пролетта на тази година. За това са свидетелствали работници, наемани от Моллов от Шуменско.

"Предстои да направим следствен експеримент, за да се види какво количество тютюн е излизало от машината всеки ден", заяви наблюдаващият прокурор Георги Гешев.

По думите му акцията по разбиването на тайните предприятия е изпреварила преместването на машината в Горна Оряховица, където е и една от базите. 

"Целта явно е била да не се харчат пари за транспортиране на тютюна", посочи прокурорът.

Разследващите са установили, че Моллов е наемател на сградата в пазарджишкото село Калугерово, където са работили мандрата му и машината за рязане на тютюн. Самият той обаче е преотдал помещенията на трето лице.Предполага се, че го е направил за конспирация - по този начин трудно може да се установи кой стопанисва реално сградата.