Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ИЗМЪКВАНЕ: Червеният депутат Румен Такоров напуска разочарован фалшивото мероприятие, след като става ясно, че няма да има телефон за подарък.
ИЗМЪКВАНЕ: Червеният депутат Румен Такоров напуска разочарован фалшивото мероприятие, след като става ясно, че няма да има телефон за подарък.

 

"Не мога да изляза по улиците в родния си град след историята с телефоните. На следващия ден в парламента колега от ГЕРБ ме дръпна настрани и ми каза: "Ела да ти покажа какво е "Верту", дето не са ви го дали. Подиграват ми се. Знаете ли какво е да те ударят с мокра кърпа по главата? Откъде да знам колко струва тази играчка? Като се прибрах вкъщи, проверих в Гугъл що за телефон е това. Оказа се, че в България има 6 такива и струват по 15 хил. лева. Не съм виновен и близките ми знаят това. На всички обяснявам какво се е случило" - оплаква се депутатът Румен Такоров -  единственият социалист, който се хвана на въдицата на "168 часа" с обещанието да получи

безплатен телефон

На 1 декември депутатът от Търговище стана част от групата на "Клаус Барби", като се отзова на поканата за скъпарски мобилен телефон на аванта. Преди да пристигне на събитието, червеният депутат се обади на репортер под прикритие за повече подробности. От разговора с него остава информация, че звъни неговият колега от БСП Захари Георгиев, заради което думите на Такоров по погрешка бяха приписани на Георгиев.
"Станала е грешка и не сте ме разбрали добре. Не отричам, че съм се обаждал по телефона, но никога не съм се представял от името на Захари Георгиев. Много неприятно ми стана, когато той ме попита защо съм го направил. Казах му: "Моля, Захари, не е така" - категоричен е Румен Такоров, който се появи на партито за безплатен телефон.
С постъпката си той за пореден път загърби

интересите на избирателите

си в опит да се облажи със скъп подарък на аванта.
"Не съм казвал, че приятелите ми имат такива телефони. Това са думи на Гумнеров от "Атака". Казах, че моят телефон е по-скъп, защото не знаех колко струва подаръкът. Не е вярно, че съм искал да си купувам такъв телефон. Освен алчен, ме изкарахте и невменяем и не знам какво говоря. Ще поискам да седна на детектора на лъжата" - категоричен е Румен Такоров.
Той стана известен на цяла България с телефонното парти, предателството на избирателите си и алчността си, но съвсем не е нов в политическия живот. Депутат е в 38-ото Народно събрание. След това става зам.-кмет на Търговище, но победоносно се завръща в 40-ия парламент. На

последните избори

е поставен на 2-ро място в избирателната листа за Търговище. Водач е близкият му Румен Овчаров, чието място от София е сигурно, и така Такоров влиза и в 41-ото Народно събрание. Така през последните 5 години социалистът живее във ведомствен апартамент на парламента в София. В столицата живеят синът му Ивелин, който е лекар във Военномедицинска академия и дъщеря му Десислава, която е археолог. Единственият член на семейството, който остава в Търговище, е съпругата Йорданка. "168 часа" я потърси на работното й място в болницата, където д-р Такорова е детски лекар. За разлика от съпруга си тя съвестно изпълнява служебните си задължения  и дори дава нощни дежурства в болницата.
Освен държавната работа в местната окръжна болница д-р Такорова има и частна практика в медицински център. Нейни колеги от града споделят, че дни след срамната постъпка на съпруга й Йорданка Такорова все още е под влияние на негативните емоции.


Съпругата: Не е закован за стола 


"Много неприятно ми се отрази историята с телефоните. Съпругът ми се интересува от технологии. Винаги е ходил на такива мероприятия, независимо дали има подаръци или не. В поканата не е казано колко струва този телефон. Не мога да го съдя, така е преценил, така е постъпил. Все пак не е закован за депутатската банка в парламента. Трябва да ходи на мероприятия, за да е информиран. Не е отишъл с користна цел, не е такъв човек" - защитава съпруга си д-р Такорова.

Червени роптаят срещу Румен Лексуса

"СРАМ и позор за Търговище и региона. С появата си на луксозното парти за скъпи джиесеми депутатът Румен Такоров показа ниво, което не комуникира с нивото на един български депутат."
Така местните социалисти от Търговищка област коментират поведението на народния представител.
В региона, откъдето Такоров е издигнат за депутат, го водят от селската квота на БСП, защото вече втори мандат няма никакви изяви в парламента. Квалификациите за него в соцсредите варират от гаулайтер до местен велможа. Известен е като Румен Лексуса, твърдят негови избиратели - социалисти. В последната си декларация пред Сметната палата Такоров посочва, че има джип от луксозната марка. Социалистите се възмущават, че така демонстрирал благосъстояние и добър стандарт на живот, което не отговаря на изискванията на БСП за социална партия.
Ръководството на БСП в Попово е най-върлият враг на депутата. Близо две години след парламентарните избори местните социалисти са категорични, че ниският резултат за традиционно червен регион като Търговище се дължи на "личностните характеристики на депутата Румен Такоров". С декларация социалистите в Попово обявиха пред "Позитано" 20, че не са съгласни с натрапения депутат, и представят документи на "168 часа". Тогава никой не е наказан за протестната акция, защото много членове на Изпълнителното бюро на партията бяха съгласни с протестните мотиви на недоволните социалисти.
 Хората на Станишев в Поповско негодуват от това, че от '97 година насам Такоров продължава да носи негативи за партията като депутат, разказват местните социалисти. Според тях причина за ниския вот е именно това, че като дългогодишен председател на областната организация на БСП Търговище той не е направил нищо. Лансирането му за депутат според социалисти било силово, чрез "Позитано"20 в лицето на Румен Овчаров. "Без диалог с него няма как да се гарантират два мандата за Такоров" - обясняват поповски активисти на БСП.
"Този човек няма право да се нарича наш депутат, след като без свян хукна за лъскави джиесеми. Защо така не тичаше, когато трябваше да се предвижват проекти за община Попово" - ядосва се зам.-кмет от града.
Кметът на Попово д-р Людмил Веселинов бе сдържан относно оценка за работата на народния представител. Той отказа да коментира дали между двамата има "сериозни разногласия", както се говори в града. "Не беше редно депутатът да участва във въпросното парти. Фактът , че е единственият представител на БСП, говори много" - сподели поповският кмет.
Освен че е фен на лъскави системи в сферата на комуникациите, Такоров показа, че може да лобира за фирмите, свързани с БСП, твърдят специалисти. Те са убедени, че за приватизацията са съдействали двамата Руменовци - Овчаров и Такоров. В Търговище, като протежирана от Такоров фирма, социалисти сочат бившето Елмонтажно управление (ЕМУ), което вече е в частни ръце. Фирмата работи в сферата на енергетиката, където извършва ремонти на електросъоръжения, както и изграждане на нови с висока мощност. Дружеството работи и в чужбина. В списъка на знаковите покупки, реализирани от частното ЕМУ с помощта на депутата, според запознати са метанстанция, хотел "Търговище", туристическият комплекс "Островче" в гората, на границата между Търговище и Разград. За реализацията на последната сделка съдействал Румен Такоров - твърдят запознати съпартийци на депутата. На откриването на всички бизнесобекти знаково присъстват ключови фигури на левицата.
2 милиона лева влага близката до БСП фирма,  за да закупи офиса на банка в центъра на Търговище. Независимо че от две години там не е забит нито един пирон. Идеята за изграждане на търговски център останала  само на книга.Социалистите обвиняват за това депутата Румен Такоров. Според активистите на Станишев, инвестициите на ЕМУ и други търговски дружества целят да се спре инвазията на турски капитал, особено характерна за смесен район като Търговище. БСП депутатите винаги са призовавали българските бизнесмени да правят инвестиции и да изместват турските предприемачи. Независимо че ДПС и БСП бяха коалиционни партньори.

 

Контролирал местния ъндърграунд

НАРОДНИЯТ представител от БСП Румен Такоров се ползва с авторитет и влияние сред ромските босове в Търговищко и контролирал нагласите им в подкрепа на левицата по време на избори - твърдят соцлидери. Купоните и софрите били при всяко завръщане на депутата  от София. Това било изпитана схема за контролиране на ромския вот. Тя е одобрена официално от лидера на циганите с прякор "Джипа". Прозвището идва от огромната му, близо 200-килограмова фигура.
"Депутатът ни събира в различни механи. Имаше ядене и пиене на корем. Той плати сметките. Да е жив и здрав" - хвалят се ромите.


Показва обиден жест за Цецка на работа

Румен Такоров не е известен като активен законотворец, но за сметка на това името му е замесено в елементарни битови скандали зад стените на Народното събрание.
Точно година преди джиесем партито, Такоров е изгонен от пленарно заседание. На 6 декември миналата година се гласува бюджетът за 2010. По невероятно стечение на обстоятелствата Такоров е в залата. Гласува не само със собствената си депутатска карта, но и с тази на Пламен Орешарски, който липсва. След забележка от Цецка Цачева той не престава и продължава да гласува с чуждата карта. Тогава тя го гони от залата, а Такоров отвръща с обиден жест (разказват очевидци), насочен към дамата и съпредседателстващия Лъчезар Иванов, с когото година по-късно се озовават заедно в групата на "Клаус Барби" на мероприятие с подаръци.
В средата на май тази година Такоров също се замесва в скандал в бюфета на парламента. Тогава той има рожден ден, заедно с колегата си Андрей Пантев. Двамата черпят в Огледалната зала, докато се гласува импийчмънт за президента Първанов. Към 11 часа депутатът от БСП влетя в бюфета и се скара на служителите, че няма кой да разлива алкохола в Огледалната зала, но никой не му обръща внимание. Тогава Такоров се оттегля с бутилка уиски в ръка към стаята на БСП. 

Румен Такоров
Румен Такоров
Цецка Цачева
Цецка Цачева
Румен Овчаров
Румен Овчаров