Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Пламен Константинов
Пламен Константинов

След като за втори път отказа да влезе в игра, му теглих една майна и съм готов да го направя с всеки, който откаже да играе за България.

Това обяви селекционерът на мъжкия национален тим по волейбол Пламен Константинов на специална пресконференция заради скандала с либерото Владислав Иванов.

31-годишният волейболист реши да напусне лагера на отбора във Варна, където върви подготовката за световното първенство. България и Италия са домакини на мондиала от 9 до 30 септември.

В интервю за Нова тв Иванов, който е популярен с прякора Лимона, вкисна тотално обстановката в отбора с обвинения към Константинов, че му е налетял на бой и го е псувал в контролата срещу Белгия. Либерото добави, че в неговата ситуация в предишни години са били Георги Братоев, Николай Пенчев и брат му Розалин.

"Причината за ситуацията е отказът на Иванов да играе. Отборът губеше в четвъртия гейм с 4-5 точки разлика. Аз очаквам хората отвън да влязат в игра не да претупват нещата и да си разхождат татуировките, а да влязат на максимум в тежка ситуация. Трябва да се реагира мигновено, няма време да загряваме, да се раздвижим и да свърши гейма. Това отбелязах на почивката. Моите думи бяха, че не се влиза така. От пейката очаквам хората, които влязат, да реагират моментално. Не виждам нищо обидно в това треньорът да критикува нещо, което вижда. Не грешат само тези, които не играят. Въпросът е това, което демонстрираш, и начинът, по който влизаш. След почивката казах, че влизаме да се бием и да обърнем гейма. И реакцията на Иванов бе, че няма да влезе", обясни Константинов.

Селекционерът подчерта, че той не е освобождавал либерото Иванов от отбора, а той самоволно го е напуснал. 

"Ако искат да имате представа какво е мъжки отбор, който е 3-4 месеца заедно, мога да ви кажа. Да ти ... майката и на майка ти… е като добър ден. Ако му записвам колко пъти съм го чувал да се псува в последно време с някого от състезателите, то трябва да си нося дневник и да правя отчет. В един такъв колектив не се отдава подобно голямо значение на това. Това е мъжки национален отбор по волейбол, не говорим за националната опера и балет. Да се правим на сърдити и обидени, не е редно. За мен акцентът е, че отказа да влезе в игра. Това е пагубно за всеки един отбор и треньор.

Иначе не съм имал конфликти с него. Молен е 30 пъти за три години да не си ходи, а да дойде и да играе. Ще се дават равни шансове на всички. Всяка година беше с уговорки. Никога не е имало лошо отношение към него", продължи Константинов.

"След мача събрах момчетата и им казах, че сме мъже и очаквам да реагираме като мъже в някои ситуации. Казах на отбора, че нямам проблем той да играе с тях, но ако се извини. Въпросът е той да се извини на момчетата за отказа си да играе. Аз мога да му се извиня, ако съм го обидил или съм прекалил. Отборът се е събрал, говорили са, но сутринта той си е събрал багажа и си е тръгнал. На следващия ден не отидох на мача, защото имах вирус и с доктора преценихме, че е по-добре да не се виждам с играчите, за да не плъзне по момчетата. Това е причина да не отида на мача следващия ден и донякъде да няма комуникация с мен, ако е искал", каза още селекционерът.

Константинов няколко пъти подчерта, че от спортно-техническа гледна точка качествата на Лимона са безспорни.

"Като влезе с киселата физиономия или като умиращия лебед, вкисва всички", заяви Константинов.

Иванов е категоричен, че към този момент няма как да се върне в отбора, защото има достойнство и няма как да подмине това, че е бил псуван от треньора пред съотборници.