Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Манастирът "Седемте престола"  СНИМКИ: Йордан Симеонов
Манастирът "Седемте престола" СНИМКИ: Йордан Симеонов

Загиналите и ранените при катастрофата в Своге вчера бяха при нас около 16 часа. Те бързаха за някъде, тъй като организаторката им казваше, че закъсняват. С тях говори само продавачката на свещи, а ние научихме за трагедията от фейсбук, съобщи за "24 часа" архимандрит Антим - игумен на манастира "Седемте престола".

Той посочи, че хората са останали много малко - не повече от 10 минути и бързо са си заминали. Едно от момчетата, както и шофьорът на автобуса, дори не слезли от превозното средство. Вместо това, останали да изчакат другите от групата. В манастира  разбрали за това от записи на видеокамери, които прегледали. Те няма да ги дават на медиите. В последствие научили, че всъщност момчето, което останало в автобуса е загиналият 14-годишен ученик. Друго момче с жълта тениска и къси панталони, което си взело кафе от кафемашината, е във ВМА, обясни архимандритът.

Утре от 11 часа ще бъде отслужена панахида в манастира за загиналите. Архимандрит Антим покани всички на нея. Който не може да я посети, да запали свещ в който и да е храм.