Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Катастрофиралият автобус  СНИМКА: Йордан Симеонов
Катастрофиралият автобус СНИМКА: Йордан Симеонов

В момента продължават разпитите на водача на катастрофиралия автобус. Той е обяснил пред полицията, че за миг е изпуснал контрола над превозното средство и така се е стигнало до инцидента. Проверката на тахошайбите на автобуса е показала, че в момента на катастрофата скоростта на автобуса е била около 45 километра в час. Участъкът е с ограничение до 40 километра, обясниха пред БНР източници от МВР.

Алкохолната проба на водача е отрицателна. Най-вероятната версия за катастрофата е съчетание между тежките метеорологични условия в района и невнимание от страна на шофьора. Днес започва и вторият оглед на мястото. Той ще изясни какъв е спирачния път на автобуса, както и ще бъдат проведени други експертизи. Резултатите от тях ще бъдат огласени по-късно. В 14:00 часа в МВР ще има съвещание на няколко министерства по въпросите на пътната безопасност. Там е възможно да бъдат дадени и нови подробности около тежката катастрофа.

Фирмата-превозвач притежава общо 6 автобуса. Транспортното министерство я е проверявало преди няколко месеца, когато всичко е било изрядно. Заместник-министърът на транспорта Ангел Попов:

"Всички документи на фирмата са изправни. Нашите съмнения са, че той не е минал на повторна техническа проверка".

Местните хора споделиха, че този участък от пътя е изключително рисков и там често стават катастрофи.

МВР откри телефонна линия, на който роднини на пострадалите могат да потърсят информация за своите близки: 02 982 50 39.