Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Рекордно количество кокаин с тегло 2 тона са задържали белгийските власти във вторник на пристанището в Гент . Наркотикът е опакован в брикети, като всяка отделна „тухличка" е с тегло от 1 килограм. Най-странното е, че на някои от опаковките е имало етикети с логото на партия „Единна Русия“, пише „Комерсант“.

Снимки и клипове от акцията се разпространяват от местните медии във Фландрия HLN и VRT.

Партия "Единна Русия" е най-голямата политическа сила в страната. Тя поддържа политиката, водена от администрацията на президента Владимир Путин, лидер на партията в периода 2008 — 2012 г. Политическата формация подкрепи Путин и на последните избори през 2017 г., когато настоящия президент се яви като независим кандидат.

 Според съобщенията товарът със забраненото наркотично вещество е пристигнал от Бразилия, а полицията оценява пазарната му стойност на 56 млн. евро, което съответства на около 100 млн. ввро по цени за крайния потребител "на улицата". Няма информация защо изображението с емблемата на "Обединена Русия" се е появило на опаковките и този факт не се отбелзва от белгийските медии.