Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Главният прокурор Сотир Цацаров назначи проверка на катастрофата с бащата на президента Румен Радев, съобщи ексклузивно за "24 часа" неговата говорителка Румяна Арнаудова.

Инцидентът не е докладвал в Районна прокуратура-Харманли, въпреки че е станал преди повече от 7 дни, посочи тя. Затова главният прокурор е възможил проверкат ана прокурор от Окръжна прокуратура-Хасково. Към мястото пътува зам.-шефката на обвинението в Хасково Дарина Славова, посочи прокурор Арнаудова.

Проверката ще е в 2 направления. Първото е дали има престъпление по транспорта. Засега данните от МВР сочат, че блъснатият от Георги Радев Стефчо Тодоров е с лека телесна повреда, след като мерцедесът на бащата на президента удря инвалидната му триколка на кръгово в Харманли. Той обаче е посетил болница, където са му направили рентгенови снимки. Прокуратурата ще изземе цялостната медицинска документация и ако се окаже, че Тодоров е със средна телесна повреда, ще бъде образувано досъдебно производство за катастрофата. Самите снимки ще бъдат предадени на съдебен лекар, който след това ще прегледа пострадалия. Ще има и разпити на бащата на президента, както и на Стефчо Тодоров, посочи Арнаудова.

Второто направление на проверката е за действията на служителите на МВР. Ще се проверява как са отработили сигнала. Иззет е записът от камерата, назначена е видеотехническа експертиза. Ще има и автотехнически експертизи на мерцедеса и инвалидната триколка.