Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Давиде Мариани
Давиде Мариани

Влизане в националния отбор на Швейцария чрез добри игри за “Левски” е мечтата на 27-годишния полузащитник Давиде Мариани. Това става ясно от материал на “Нойе Цюрхер цайтунг” за един от футболистите в лятната селекция на “сините”.

Мариани пристигна на “Герена”, след като изтече договорът му с швейцарския елитен “Лугано”. “За първи път ще играя в отбор, който се бори за титлата”, казва халфът. Мариани е уверен, че трансферът в “Левски” е голяма крачка напред в кариерата му и идва в най-добрата футболна възраст.

Пред “Нойе Цюрхер цайтунг” швейцарецът хвали темпото при преминаване от защита в нападение в България, обявявайки, че то е по-бързо от това в родината му.

Футболист на “Левски” пък стана част от предаване на американската телевизия ESPN, посветено на португалския халф на английския шампион “Манчестър Сити” Бернардор Силва. Съдародникът му Филипе Нашименто, който от началото на 2018-а рита за “сините”, е отраснал заедно с него в школата на гранда “Бенфика”.

“Много добре познавам Бернардо, заедно сме от 7-годишни. Той беше едно наистина щастливо дете, което обожаваше футбола и беше един от най-силните играчи в своята възраст. Още на онези години знаеше малко английски. Личеше си, че е интелигентно момче, което стана и интелигентен футболист”, казва Нашименто.