Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Доминаторът в българския футбол в последните 7 г. "Лудогорец" е много близо до влизане в груповата фаза на европейски клубен турнир за пети път.

В първа среща от плейофния кръг на Лига Европа тимът от Разград победи с 1:0 "Торпедо" (Кутаиси) в Грузия. Така "Лудогорец" си осигури повече от добра изходна позиция за реванша. Той е другия четвъртък на българска земя, когато трябва да бъде направена последната стъпка към групите.

Единственото попадение на стадиона в Тбилиси вкара бразилецът Вандерсон в продължението на първата част. През второто полувреме момчетата на бразилския треньор Пауло Аутуори пропуснаха да направят още по-изразителен успеха си.

За "Торпедо" цял мач на левия фланг на отбраната игра българинът Лазар Марин.

Влизането в групите на Лига Европа ще бъде трето за "Лудогорец". Предишните два пъти бяха през 2013 и 2017 г. И в двата случая разградчани преодоляха групите.

През 2014 и 2016 г. българският първенец игра в групите на Шампионската лига. Втория път ги прескочи.

"В началото не успяхме да реализираме това, което бяхме предвидили като стратегия. В средата на първото полувреме обаче успяхме и искам да благодаря на играчите. Голът винаги е важен, независимо кога идва. През второто полувреме създадохме ситуации и искам да поздравя техния вратар. Можеше да спечелим мача с по-голямо спокойствие. Не мога да съм напълно щастлив. Ще съм щастлив, когато се класираме за групите", заяви след мача Аутуори.