Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: PIXABAY
СНИМКА: PIXABAY

Системата била остаряла и не носи печалби

Турция обмисля да се откаже от любимата на туристите система ол инклузив (“всичко включено” в цената) в скоро време. Собствениците на хотели и заведения се оплакват, че тя не им е изгодна и доходите само падат, пише турската преса, цитирана от в. “Правда”.

Множат се мненията, че туристите, които се интересуват само от спане, ядене, пиене и развлечения в хотелите, не носят никаква печалба. В Турция смятат, че системата ол инклузив отдавна е остаряла и трябва по-бързо да се откажат от нея. Посочва се, че тя убива автентичността на страната и пречи на туристите да опознаят местната култура и националната кухня.

Турският министър на културата и туризма Мехмет Ерсой заяви, че страната вече не е заинтересована от увеличение числеността на туристите. Сега Турция обмисля как да направи така, че посещаващите страната чужденци да оставят повече пари в нея. Очевидно е, че популярната и много търсена система “всичко включено” само ще пречи на новата линия на развитие на туризма в Турция, посочва “Правда”.

Испания също не се радва особено на туристите. Някои призовават даже към масови самоубийства. Испанците се оплакват, че заради постоянния наплив на туристи в страната им растат цените на жилищата, все по-мръсно и шумно е. Освен това посочват, че работата в туристическата сфера е нископлатен и робски труд.