Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Анализатори като него стартират със 75 000 долара годишно в “Голдман Сакс”

Банката на Ротшилд се смята за новия център на властта в света

Рафаел е почитател на спортните модели на ауди, хардрока и математиката

25-годишният син на Корнелия Нинова, с когото от един месец тя ходи навсякъде из страната, е амбициозен младеж, който работи като анализатор в банката на милиардера Ротшилд "Голдман Сакс" и съвсем логично живее в баровския квартал "Манхатън" на Ню Йорк.

Според официално публикувани данни в сайта за търсене на работа "Гласдоор" средната заплата на служител на същата длъжност като на наследника на червената лидерка е $75 000 на година.

Това е само стартовата заплата,

която се индексира всяка година. Отделно от нея му се полагат бонуси, застраховки, осигуровки и други екстри.

Това изобщо не е случайно, като се има предвид, че

финансовата институция е една от най-влиятелните

в света. Издателят на престижния германски вестник "Ди Цайт" Йозеф Йофе твърди, че новият център на световната власт се намира на Уест Стрийт 200. Там се помещава централата на "Голдман Сакс", където в момента работи синът на Корнелия Нинова

Трима американски финансови министри са били кадри на "Голдман Сакс". Свързани с банката са управителят на Банк ъв Ингланд Марк Карни, шефът на ЕЦБ Марио Драги, бившият премиер на Италия Романо Проди, шефът на Световната банка Робърт Зелик.

Семейството празнува дипломирането на Рафаел в “Бъркли”.
Семейството празнува дипломирането на Рафаел в “Бъркли”.
Мощната организация привлича известни

имена и след края на мандата им. Като например бившия председател на Еврокомисията Жозе Мануел Барозу, който сега е част от екипа на "Голдман Сакс".

Рафаел Рафаилов получи място в институцията преди 2 г., а преди това изкара тримесечен стаж там, докато беше студент в калифорнийския университет "Бъркли", сред чиито възпитаници се нареждат 61 нобелови лауреати. Учебното заведение е в топ 10 на най-престижните американски вузове.

Младият мъж завършва докторска степен по финанси, математика, статистика и икономика. Основната област на интересите му, които е посочил в социалната мрежа линкдин, е финансовото инженерство, финансовите анализи и научните дейности.

Корнелия Нинова заведе сина си на Петрова нива.
Корнелия Нинова заведе сина си на Петрова нива.

Годишната такса за обучение и режийните в близкия до Сан Франциско университет излизат около 70 хиляди долара. По принцип там

не се предлагат стипендии за чужденци,

защото се финансира изцяло от американското правителство. Финансова помощ за студенти се дава само при изключителни заслуги.

Вътрешната опозиция на Корнелия Нинова в БСП коментира, че поведението й като лидер на партията и като майка не е в синхрон: "Борим се за социална справедливост и за добри условия за живот в България, за да може младите хора да останат у нас и да имаме повече деца, да не страдаме от демографска криза.

А Рафаел въобще не е учил тук, директно е изпратен в САЩ, след като завърши Софийската математическа гимназия."

Той е първенец на випуск 2012 и е печелил национални и международни олимпиади. Негови съученици си спомнят, че учителката специално ги е насърчавала да отидат на състезание, когато синът на Нинова е възпрепятстван: "Деца, Рафи няма да се явява. Отивайте, може да успеете".

Освен сина си Нинова показа и майка си.
Освен сина си Нинова показа и майка си.

Като студент в САЩ Рафаел Рафаилов се класира първи и в надпреварата в Мичиганския университет по търговия с акции на нови компании.

Още в Софийската математическа гимназия синът на Корнелия Нинова научава добре английски. В портфолиото му пише, че го владее до съвършенство. Освен това

говори арабски и малко руски език.

Къде е учил арабски, не е ясно.

За свое мото Рафаел е избрал мисълта на Теодор Рузвелт "Тежко е да паднеш, но е по-зле дори да не опиташ да успееш". Това той е публикувал като челна информация в профила си във фейсбук, който иначе е закрит за непознати.

Снимка със сина си за първи път Нинова пусна на Коледа през 2014 г. и пожела весели празници на всички с любимите си хора. Под фотото веднага се заредиха коментари: "Къде учи вашето момче?", но червената фурия не отговори.

Някои социалисти смятат, че срещите с електората на напористата дама в компанията на Рафаел също е пиар. С цел да покаже как той е тръгнал по успешен път и така да набира привърженици. Други се чудят дали момчето не е влязло в редиците на социалистическата партия, чиято традиция е да приема децата на своите активисти.

Второто е малко вероятно, ако се съди по летящия старт на Рафаел Рафаилов в престижната банка на милиардера Ротшилд.

Извън научните и финансовите си интереси той е почитател на спортните модели ауди.

Нинова меси питка в дома на свекърва си за Коледа.
Нинова меси питка в дома на свекърва си за Коледа.

Освен че си пада по бързите скорости,

служителят на Ротшилд е категоричен рокаджия. Той харесва бандите "Аеросмит", "Реф теори", "Лед Цепелин", "Пърл Джем", "Годсмак", "Рамщайн", "Айрън Мейдън" и "Бон Джоуви".

Никак не е за учудване тогава, че последователят на най-младия американски президент си пада по фентъзитата. Любимият му филм е "Железният човек".

Странното е, че

Рафаел не използва фамилията на известните си родители

Той се води Рафаилов - по второто име на баща си. Така го е записала майка му, когато се е родил през 1993 г.

Защо от традиционния събор на БСП на Бузлуджа тя води по всичките си срещи наследника си, е въпрос, на който червените нямат отговор.

Това не е единственият роднина, когото показва шефката на столетницата. През годините тя е пускала снимки със свои близки по различни поводи. Когато родният й град Мизия се наводни през 2014 г., Нинова се отправи веднага натам и се снима с майка си.

Миналата година на Коледа пък реши

да рекламира питките, които месеше със свекърва си

- отново в провинцията. Тогава нейните противници я нападнаха, че това е лош пиар, че в такава кухня със сигурност не е живяла.

А лидерката не им остана длъжна: "Х- ха-хааа. Голяма дискусия се развихрила за моята коледна питка. Един сайт даже ми посветил цяла статия как снимката е камуфлаж, а къщата на свекърва ми е

едва ли не набързо опъната палатка специално за случая. Приятели ми пишат, че "мрежата загряла".

Добре, че Митко е майстор, та цяло клипче ни е направил със свекърва ми. Ето го резултата. Да ви е сладкооо. На невярващите ще омеся още една, а за да им е луксозно, ще наема специална зала. Ха-ха-ха".

Четете още:

Обкръжението на Корнелия Нинова

Корнелия Нинова на квартира до 1999 г. Приватизира "Техноимпекс" и си купува два апартамента