Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Вивиан Вачева
Вивиан Вачева

“Нищо няма да ме спре!”, казва през сълзи таткото на загиналото момиченце - тенорът Веселин Вачев

Събраха се 2/3 от необходимите 15 хил. евро, за да могат родителите на 7-годишната Вивиан Вачева да заведат наказателно дело срещу турския хотелски комплекс Aquasis De Luxe Resort & Spa. Детето загуби живота си на 7 юни в аквапарка - друго дете се пуснало по водната пързалка върху нея и я изритало фатално в корема.

За да се съберат парите до 1 септември, близки до почерненото семейство създадоха фейсбук група “Истината за смъртта на малката Вивиан”. Там дечица с ангелски сърца организират благотворителни търгове, на които продават дрешки и предмети, за да дарят пари за каузата.

“В памет на моето дете аз ще направя всичко възможно. Нищо няма да ме спре да се събере тази сума. И съм сигурен, че ще го направим” , каза вчера през сълзи таткото на Виви - известният тенор Веселин Вачев. Той благодари на хората с добри сърца, които даряват за каузата.

Специално благодари на продуцента и създател на фолклорен ансамбъл “Българе” Христо Димитров, както и на всички, отзовали се досега. През септември в Златоград “Българе” ще изнесе благотворителен концерт, датата все още се уточнява.

Веднага след като се събере сумата, ще се плати на турски адвокати, които да започнат наказателното дело. Ако се осъди виновникът, се завежда и гражданско дело. В борбата на съсипаното семейство помощ оказва и МВнР. След като се разбра за трагедията, Външно изисква чрез консулството ни в Истанбул информация от турската прокуратура за водените процесуално-следствени действия. Експертите дори отидоха на място в хотела, който се опита да излъже родителите да подпишат документи, че няма да търсят отговорност.

“Те ни препоръчаха и адвокатите, с които да се свържем, защото делата там се водят само от турски юристи. Получихме голяма подкрепа от външното министерство”, обясни бащата. Ако спечели делото в Турция, сем. Вачеви ще дари обезщетението на дете в нужда.

Може да се включите в справедливата кауза, като дарите на следните сметки:

В ЛЕВОВЕ:

IBAN: BG87FINV915010BGN083DH

Първа инвестиционна

банка

SWIFT: FINVBGSF

Титуляр: Веселин Вачев

в ЕВРО:

IBAN: BG12FINV91501017196909

Първа инвестиционна

банка

SWIFT: FINVBGSF

Титуляр: Веселин Вачев.