Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Казват, че къщите съхраняват емоциите на своите обитатели много след като тях вече ги няма. Това е причината и да се раждат историите за призраците на мъже и жени, които са обичали, страдали, страхували са се и са се мъчили, а след това така и не са успели да напуснат завинаги своя дом.

В точно това имение болка и страх не е имало. Ако някога се дочуе шепот от тъмния ъгъл, той ще е полъх на нежност и обич. Там живееше една голяма любов, която не угасна дори когато беше навестена от безпристрастната смърт.

Точно в това имение на остров Майорка Корина реши да се премести заедно със съпруга си Михаел Шумахер и децата. Свикналата вече да се бори сама с живота жена плати 30 млн. евро на предишния й собственик Флорентино Перес. Малцина няма да се сетят, че това е президентът на "Реал" (Мадрид) или един от най-влиятелните хора в световния футбол. Перес навремето купува имението за своята съпруга Мария Анхелес Сандовал.

Двамата прекарват там много

щастливи мигове,

докато през 2012 г. любимата на футболния бос умира внезапно, въпреки че преди това три години се бори успешно с коварна болест.

С гибелта на неговата любима умира и радостта на Перес да посещава красивото имение с прекрасна гледка и той решава да го продаде. Казват, че животът винаги се стреми към хармония, и този случай е доказателство за това твърдение. Загубилият своята половинка богаташ продаде къщата си на жената, която през последните 4 години се бори за здравето и живота на своя съпруг. Една любовна история приключи на онова райско кътче на острова, но друга ще продължи да тлее, поне докато

продължава да

тупти сърцето на

Михаел Шумахер

В интерес на истината в началото световните медии не подходиха никак романтично към новината за предстоящата сделка между Флорентино Перес и семейство Шумахер. Намериха се критици, които да обвинят Корина Шумахер, че е започнала да пилее безразсъдно парите на своя съпруг, който е в кома от декември 2013 г. Тогава световният шампион във "Формула 1" си удари главата по време на спускане на ски пистата в Марибел. Пилето е с каска и владее ските почти до съвършенство, но съдбата не се интересува от подробностите. Световноизвестният спортист пада и си удря главата в може би единствения оголен камък по снежното трасе. Модерната екипировка не успява да го спаси от тежка мозъчно-черепна травма.

Лекарите спасяват живота му, но

съзнанието му

отива в една

друга реалност,

от която май няма връщане. Скъпоструващи машини помагат за поддържането на жизнените му функции, а най-добрите рехабилитатори в света се грижат за раздвижването на тялото, което не е контролирано от мозъка. И така бързо и неусетно за останалите и ужасно бавно за роднините на Шуми минават 4 години. През това време семейството на пилота от "Формула 1" се барикадира в швейцарското си имение. Вдигната е висока ограда, наети са професионални охранители, които обикалят с черни джипове около имота и гонят нахалните папараци. С дела до дупка пък бяха заплашени тези, които са имали достъп до леглото на Шумахер и знаят какво е реалното му състояние.

Всички тези мерки излязоха скъпо на семейството на Шумахер. Корина започна да

харчи ударно спестените почти милиард долари,

които нейният мъж натрупа в славните си години. На този фон новината за купуването на къща за 30 млн. изглеждаше като скъпоструваща прищявка на една скучаеща съпруга. Истината може би е доста по-различна. Навремето пилотът притежаваше имот в Майорка, който впоследствие е продаден. Сегашната покупка подсказва, че Корина Шумахер иска да се върне със семейството си там, където е била истински щастлива.

Друга и доста по-фантастична версия твърди, че самият Шуми е пожелал да се върне на острова, след като вече се е възстановил до степен, че да може сам да взима решения.

Тази възможност съвсем влезе в сферата на научната фантастика, след като говорителката на Михаел Шумахер и приближена на семейството Сабине Кем силно се усъмни във възможността нейният шеф да пътува заедно с роднините си до Майорка. Тя самата няма напълно сигурна информация, но пред "Билд" заяви, че това пътуване едва

ли ще се осъществи

заради здравословното състояние на Пилето. Така мистерията се заплита още повече, а хората продължават да се питат защо й беше на Корина да купува толкова скъпо имение.

Иначе то е идеално за богаташи, които търсят едновременно комфорт и уединение. Разполага с добре оформени градинки, гора, два басейна и вертолетна площадка. Разположен е на прилично разстояние от останалите баровски имоти в района и в същото време предлага бърз достъп до цивилизацията. Неслучайно едно време съпругата на Флорентино Перес се влюбва в мястото, а строителният предприемач вади милионите, за да направи щастлива своята половинка. Малко след финализирането на сделката испанските власти започват проверка срещу Перес. Твърди се, че част от имението е построено върху защитени територии. Разследването обаче стига до задънена улица и семейството на футболния бос може да се нанесе в новата си вила.

Самият Флорентино Перес винаги е бил съпруг за пример. Той се запознава с красивата Мария в мадридско кафене. По това време той е начинаещ строителен инженер, а тя работи в голям магазин за дрехи. Не след дълго забавлението прераства в любов, която ще продължи 41 години. През всичкото това време Мария е плътно до Флорентино Перес в добро и лошо. Заедно с нея той натрупва богатството си и пак след нейното съгласие се впуска във футбола.

Сеньора Сандовал на свой ред се превръща в един от върлите фенове на "Реал" (Мадрид). Тя не пропуска мач на "белия балет" и

придружава

плътно мъжа си

по време на неговите пътувания, посветени на разрастването на мощта на испанския гранд. Когато през 2009 г. Перес решава да се бори за втори мандат, след като три години по-рано е напуснал президентския пост, той първо е говорил с лекарите, които са му казали добра новина. Година по-рано съпругата му е диагностицирана с рак на белите дробове. Семейството е в шок, но Флорентино е готов да се бори до последно. Той хвърля луди пари за най-модерните медицински терапии, които дават резултат и Мария влиза в ремисия. Това дава кураж на съпруга й

отново да се бори

за шефския пост

в най-богатия и влиятелен клуб в света. Печели, а любимата му жена отново заема мястото си на ст. "Сантяго Бернабеу".

Животът продължава, лошото сякаш е останало зад гърба на богатите и много известни съпрузи.

И така докато една тиха и спокойна вечер през 2012 г. Мария Сандовал не усеща силна болка в гърдите, която не отшумява. Тя нарежда на един от шофьорите да я закара в болницата. През това време Перес е на представянето на книга, но веднага напуска събитието, когато му се обаждат от болницата. Съпругата му не успява да го дочака, а официалната причина е сърдечна недостатъчност.

Тялото й е кремирано, а Перес през сълзи признава, че е загубил най-любимия си и верен спътник в живота. Футболният бос няма желание да ходи сам на вилата в Майорка, въпреки че пръска луди пари за нейната поддръжка. Ето че 6 години по-късно

той се престраши

да я продаде на

Корина Шумахер

за 30 млн. евро. Съвсем естествено продавачът и купувачът нямат никакво намерение да обсъждат сделката пред медиите. Дори и да се реши да премести съпруга си в новия му имот, Корина едва ли ще бие тъпана и медиите няма да разберат, че това се е случило. Така ще продължат да се роят слуховете за състоянието на Михаел Шумахер, който ще навърши 50 години през януари.