Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Основна версия за убийството в Лесново: спор за колело

Близо 12 часа полицаи и барети били нащрек в софийското село Лесново, за да накарат заподозрян в убийство да се предаде. 

Вчера в 19:20 часа на телефон 112 бил получен сигнал за свада между двама съседи, в която единият бил прострелян. На място пристигналите полицаи установили, че главни действащи лица са 60-годишен мъж и друг на 24 години, който бил намерен мъртъв. 

Междувременно, се оказало, че соченият за убиец бил агресивен и въоръжен. По нареждане на главния секретар на МВР Младен Маринов, къщата на 60-годишния мъж, освен от полицаи, е била обградена и от барети. 

В 6:20 днес мъжът е бил задържан без да е оказвал съпротива, обясни на извънреден брифинг зам.-шефът на областната дирекция на МВР София Юрий Николов. Основната версия за убийството, която се разследва е спор за велосипед. Досега срещу 60-годишния мъж не са били подавани сигнали, няма данни и той да е психично болен, каза прокурор Ралица Данкова. Разследващите установили, че оръжието с което е убит младият мъж е пистолет неазконно озовал се у 60-годишния. От прокуратурата отказаха да уточнят вида на пистолета и с колко изстрели е убит младия мъж. 

По време на залавянето на сочения за убиец всички негови съседи били евакуирани. В дома му засега не са открити други оръжия.