Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

И последният труп – този на италианеца Мирко Вичини, беше намерен изпод развалините на срутения мост в Генуа. С това броят загинали стана 42. Преди това беше заличен от списъка на издирваните германец, за когото нямаше новини – оказа се, че той е жив и се намира извън Генуа. През нощта бяха открити и телата на тричленно семейство.

В деня на погребението с държавни почести на 19 от жертвите групата концесионер на моста «Аутостраде пер л’Италия» поиска прошка от Генуа и италианците.

«Не бяхме способни да ви засвидетелстваме своятa близост, за което ви молим от цялото си сърце за прошка. Ние можем и трябва да дадем много на Генуа», каза главният изпълнителен директор Джовани Кастелучи. Според него е организиран фонд от средства за първа необходимост в полза на семействата на жертвите, който ще бъде управляван от кметството на Генуа.

Целта на групата е да даде началото на «сериозен и стабилен» проект за възможно най-бързата реконструкция на моста. Според него в рамките на осем месеца ще бъде разрушен старият и да бъде вдигнат нов мост от стомана. Ще бъдат заличени и жилищата под моста, поради което всичките им обитатели ще бъдат обезщетени от компанията.

Правителството, кметствтото на Генуа и област Лигурия отпуснаха още 38 млн.евро за спешни нужди на пострадалите.