Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Думите са важни, но важно е и мълчанието, а във фамилията Бенетон да измерваш всяка дума е закон, писа в.”Кориере дела сера” за собствениците на империята, която е концесионер на магистралата и моста „Моранди” в Генуа. Според изданието фамилията от Тревизо е шокирана от случилото се в Генуа и е готова да направи всичко възможно след решенията на правителството и резултатите от съдебното разследване за причините за трагедията.

Очаква се след държавното погребение на жертвите на срутилия се мост шефовете на групировката да оповестят мащабен план за реконструиране на Генуа, на пътната й мрежа, както и за помощ на пострадалите семейства.

Очаква се холдингът на фамилията Бенетон, която контролира „Атлантия” и „Аутостраде” (концесионер на моста „Моранди”), да стартира план за обезщетяване на Генуа и жертвите, който да е независим от съдебното разследване. Според „Кориере дела сера” в Тревизо, където живее 77-годишният Джилберто Бенетон, номер 1 на холдинга, шокът е изключително силен. Той е в непрекъсната връзка с 81-годишната си сестра Джулина и с 83-годишния Лучано.

Най-младият от братята – 77-годишният Карло Бенетон, почина през юли. Очаква се още тези дни цялото семейство заедно с 11-те си синове и с внуците си да се събере, за да реши какво да прави по-нататък. Тези дни вицепремиерът Матео Салвини определи нарече компанията им Атлантия “без сърце” и каза, че „говорят само за пари и бизнес”.