Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Изпълнителният директор на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова подаде молба за освобождаване от заеманата от нея длъжност, съобщиха от пресцентъра на правосъдното министерство. Министърът на правосъдието Цецка Цачева прие оставката й.

Още преди седмица поради технически проблем достъпът до информационната система на Търговския регистър и регистър на юридическите лица с нестопанска цел бе преустановен.

"Не съм доволен от шефката на Търговския регистър. Нека да преодолеем кризата, да си довършат работата, да изчакаме още 4-5 дни и там ще направим промени". Това заяви вчера министър-председателят Бойко Борисов в Шумен.

В същото време от БСП поискаха парламентът да се събере извънредно другата седмица заради кризата с електронните системи - Търговския регистър и Министерство на правосъдието. 

Червените са събрали необходимите 48 подписа и искат изслушване на премиера. Правителството е абсолютно безсилно вече седми ден да се справи с кризата в Търговския регистър, където се съхраняват изключително важни данни, каза Нинова. Премиерът да обясни какво става в държавата, какви мерки ще се предприемат и кой ще поеме политическата отговорност, иска БСП.

Като втора точка на извънредното заседание социалистите предлагат обсъждане на възможностите и изслушване на министъра на финансите за възможностите държавата да плати през обезпечителния си фонд парите на тези 250 хиляди души. И след това държавата да води делата с фалиралото кипърско застрахователно дружество "Олимпик".