Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: Валентина Галбусера - Фейсбук
Снимка: Валентина Галбусера - Фейсбук

Снимката с камиона, спрял на сантиметри от отворилата се бездна на виадукта в Генуа, стана символ на трагедията. Неговият шофьор – 38-годишният Луиджи, се смята за оцелял по чудо.

Луиджи кара камиона на фирмата, за която работи, но в последния момент го изпреварва кола. По тази причина той намалява рязко скоростта си. В следващия момент вижда как надминалият го автомобил полита надолу, след като мостът се разцепва. Луиджи удря рязко спирачки и минава на задна скорост. Отваря вратата на колата си и започва да бяга назад. Камионът с надпис „Баско” остава на сантиметри от бездната със запален двигател през целия ден от трагедията.

„Само един миг още и щях да съм мъртъв и аз”, не може да си поеме дъх Луиджи. Той оставя в камиона си всичко – документи, пари, ключове.

Като оцеляла по чудо, но и благодарение на едно момче, се смята и 44-годишната Валентина Галбусера, която e лекарка в медицински център за кръвопореливане.

„Бях на моста с колата си и видях пред себе си как се разцепва – като на кино. След това дойде едно момче, или може би беше ангел, не знам. Спомням си само как ме погледна в очите и каза – да бягаме!” Така намерих сили да се опомня и да изскоча от колата. Само благодарение на това момче! В следващия момент и моята кола беше долу под моста на парчета.”

Снимка: Ройтерс
Снимка: Ройтерс