Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Общинарят Пейко Янков с адвоката си в спецсъда   СНИМКА: Десислава Кулелиева
Общинарят Пейко Янков с адвоката си в спецсъда СНИМКА: Десислава Кулелиева

Общинският съветник от Несебър Пейко Янков остава зад решетките по обвинението, че е изнудвал свои съдружници да се откажат от дяловете си в общата им фирма "Хермес груп", реши спецсъдът и добави, че Янков е действал с престъпна упоритост.

Според съдия Елена Попова има доказателства, че Янков се срещал няколко пъти със съдружниците си Атанас Симеонов и Йордан Йорданов, за да ги заплашва. С общинския съветник е бил и Димитър Желязков-Митьо Очите.

Основният спор бил за хотел "Хризантема" в Слънчев бряг - 1/3 от него се водел на Симеонов, а останалите 2/3 на Янков и Йорданов. Янков обаче твърдял, че хотелът е построен от покойния му вече баща Димитър и искал да го притежава целия. 

На помощ му се притекъл и Очите, който неведнъж е звънял по телефоните на двамата съдружници да ги плаши с палежи на имущество. 

По другите две обвинения на Янков съдът не откри доказателства. На общинският съветник се търси отговорност за палеж на казино и за участие в бандата на Очите.

В своя защита Янков каза само, че не е виновен, но въпреки това съдът прецени, че ако той излезе на свобода, може да извърши престъпление.