Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Според разследващи Желязков е пътувал с този автомобил, собственост на Бенчев. Снимка:Елена Фотева
Според разследващи Желязков е пътувал с този автомобил, собственост на Бенчев. Снимка:Елена Фотева

Бургаският общинар Бенчо Бенчев не е имал никакъв шанс да разбере, че Интерпол издирва неговия другар Димитър Желязков-Очите. Бенчев нямал навика да отваря страницата на организацията, за да се осведомява за лицата, издирвани под дърво и камък по целия свят. Това стана ясно от думите на адвоката на зърнопроизводителя Иво Найденов. 

В 9 ч. утре зам.председателят на Общинския съвет в Бургас трябва да се яви в Следствието, за да му бъде предявено обвинение, че е укрил несебърския бос Димитър Желязков в Истанбул. По предварителна информация това трябваше да стане днес, но Бeнчев не се яви , видя наш репортер на място. Оказа се, че причината е ангажимент на столичния адвокат Иво Найденов, нает от Бенчев.

"Въпреки тежкото си здравословно състояние Бенчо Бенчев ще се яви, защото имаме желание истината да се изясни по-бързо", коментира пред 24 часа Найденов.

Общинарят се влоши след ареста му в Истанбул на 4 август заедно с несебърския бос Димитър Желязков-Митьо Очите. Според спецпрокуратурата Бенчев помогнал на Очите да влезе от Гърция в Турция, след което несебърлията се настанил в хотелска стая, запазена на името на Бенчев. Това обаче станало след като Желязков вече бил обявен за издирване с червена бюлетина на Интерпол.

"Как човек може да се информира кого издирва Интерпол и какво означава лично укривателство? Това са съществени въпроси, които касаят евентуалното обвинение . На нас не ни е ясно все още в какво е обвинен, утре /14 август - б.р./Бенчев ще бъде привлечен като обвиняем", коментира адвокат Найденов.