Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

С две кирки, забити в предното панорамно стъкло и предния капак на автомобила осъмна луксозен автомобил, оставен на северния паркинг в Стария Несебър, съобщиха от полицията.

Сгинал в Районно управление  Несебър е получен на 10 август, уточнява говорителят на ОД МВР Бургас Цветелина Рандева. Пробитият "„Мерцедес Е 270 CDI" с пловдивска регистрация се ползвал от постоянно пребиваващ в България гръцки гражданин.

Причините за инцидента, както и стойността на нанесените щети са в процес на изясняване от служители на Районно управление Несебър. Проверяват се бизнесът и личните контакти на гръка, атакуван с кирки. Този метод на сплашване се появи за първи път в Бургас още преди десетина години и бе много актуален наред с палежи на автомобили. Първият атакуван с кирки бе покойният вече покровител на жилищната мафия Здравко Донев-Капона, припомнят запознати. Неговото ауди бе надупчено със седем чисто нови кирки на ул."Гурко" в Бургас.

Няколко години по-късно бяха арестувани знакови фигури от местния ъндърграунд, които се разследваха  и за наказателни акции с кирки. През последните 2-3 години обаче този метод за сплашване не бе използван в региона.