Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Започнаха се дискусии дали ВСЕ ПАК хорото в езерото не е нещо хубаво, нещо светло, нещо, което възражда България, па дори и с цената на символично замърсяване.

Ами не.

Да си представим, че имате майка и тя е с разклатено здраве. Вие я обичате, душа давате за нея и искате да направите нещо хубаво и светло, за да я накарате да се почувства добре.

За тази цел наемате група, която свири на банджо, танцьорки и певец, който пуши кубински пури и пее.

Закарвате ги у майка ви. Групата започва да свири, певецът да пуши и да пее, танцьорките да танцуват.

Само след час на майка ви ѝ се повдига от пушека, боли я главата и е силно раздразнена. Казва ви да си обирате крушите и вика полиция, защото е 23.00 часа, а вие не спирате да дрънкате на банджо.

И какво правите вие? Вместо да си вземете бележка, се обиждате, започвате да се тупате в гърдите и да прокламирате какъв отдаден син на майка си сте и да подчертавате колко добри са танцьорките.

Само дето майка ви няма нужда от тях. Не само че няма нужда, ами накрая на вечерта кашля, повръща ѝ се и взима хапче за главоболие.

Да си патриот не е да правиш никому ненужни глупости, закононарушения и панаири, а е нещо полезноо. Смислено.

Да занесете на майка си топла храна, да я заведете на любимото ѝ място, да платите за санаториум.

Способността да правиш правилните неща, за тези, които обичаш, е проява на висш интелект.

В случая, тропайте хора̀ по площадите, дворовете или фестивалите. Садете дървета, борете се с корупцията, помагайте си един на друг. Не си бийте децата. Не си бийте партньорите. Карайте внимателно. Казвайте “благодаря”. Четете книги.

Учете си историята и си събирайте боклука след като сте били някъде.

И да, проумейте, че човешкото присъствие в някои части на природата е нежелателно, пагубно и вредно. Изберете да се въздържате да ходите там, за да не се налага да акате в храстите наоколо и да замърсявате

Такива работи биха зарадвали майка България. Не да дрънчите на банджото и да вряскате до среднощ.