Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Как изобщо са му издали ловен билет

при толкова напреднала инвалидност?

Не е честно, че никой не се задълбочава във версията на Бенчо Бенчев. “Оказах се в неподходящ момент на най-неподходящото място”, казва той, но не среща съчувствие.

Прокуратурата го громи, претърсват му имотите, във фейсбук му се подиграват, че е двойник на Йосиф Кобзон (все едно, че го прави нарочно), Нинова го анатемосва, изключват го от групата на БСП в Бургаския общински съвет, вдигат му жестоко кръвното...

Какво, като Митьо Очите му се води в една от фирмите? Той не може да проверява биографиите на целия си персонал. Човекът има десетки фирми, върти бизнес за милиони, пламнала му е главата, няма време да следи щатовете. А Кобзон като пее на руската мафия, хубаво ли е?

Иван Владимиров, управителят на въпросната фирма, изясни възникналия кадрови въпрос един път завинаги пред Нова тв: “Димитър Желязков се занимава с маркетинг, търсене на обекти.” Е, къде да работи, след като маркетингът му е в кръвта?

“Станахме жертва на изключителната доброта, която носи в себе си моят много добър приятел Бенчо Бенчев”, възкликна Несрин Узун. Бившият депутат от ДПС също се оказа невинно арестуван в Истанбул. Въпреки предупрежденията

и той е гледал

към луната по

време на

затъмнението,

с което е отключил серия от злополучни случайности. Те двамата с Бенчо си били запазили три стаи в хубавия хотел “Рамада” на площад “Таксим”, за да се видят, да се разщъкат из перлата на Турция и да се пробват да продадат кивитата, които бизнесменът отглежда в България. Нямало как да предвидят, че наркобарон ще им се натресе в резервациите, от такова съвпадение никой не е застрахован.

Да не говорим пък колко тъпо е и другото съвпадение, за което се говори в Бургас - Узун, Бенчо и Желязков си купили апартаменти в една и съща луксозна сграда в Морската градина. Бившият избраник от ДПС обясни, че не е длъжен да познава всичките си съкооператори. Прав е, освен ако не е избран за домоуправител, което би трябвало да се провери.

Според една от версиите на разследващите Бенчо бил с Митьо и гаджето му първо в Гърция и оттам се метнали на Бенчовия ролс и отпрашили към Истанбул. Най-вероятно ще се окаже пак невероятно съвпадение: срещнали се случайно, заговорили се в някоя таверна, сторили му се симпатична двойка, Очите споменал, че бачка в маркетинга на “Аркус - Сигурност Бургас” и бизнесменът от радост ги поканил в Турция. Малко се притеснявал, че двамата с Узун ще изпукат от скука сами. Заради своята пословична доброта

дори за миг не

му минало през

акъла, че този

Митьо може

да е оня

След Истанбулската история рязко му прилоша и влезе в болница, а Узун направи потресаващо разкритие, че добрият му приятел всъщност е в напреднал стадий на паркинсон и е с 95% инвалидност. Само вродената скромност на Бенчев го възпира да си сложи инвалиден номер на ролс-ройса, което също не се оценява по достойнство от органите на реда. Вместо да се съобразят, че човекът е жив по чудо, те му обискират къщите, събират доказателства, че участва в престъпна група, и му пипат пушките.

Добре, че близките му са разяснили, че Бенчо е запален ловец и са показали разрешителните за оръжията. Разследващите явно не осъзнават очевидния факт, че бизнесменът и общински съветник е медицинско чудо, световна слава го чака, щом успява с напреднал паркинсон да гърми по пъдпъдъци, глигани и зайци. Как изобщо са му издали ловен билет при толкова напреднала инвалидност, е загадка. Поклон пред тоя устойчив организъм!

“Рухнах от толкова много омраза от хора, на които най-много съм помагал”, сподели набеденият бургаски меценат. Сигурно има предвид Корнелия Нинова, заболяло го е, че се отрече от него и го прогониха от групата на БСП в общинския съвет. Навремето, когато си купува поръчковия ролс-ройс за 200 бона, лидерката на социалистите му отправя остра забележка за тая демонстрация на благоденствие. Тогава той я успокоява, че дал и на партията една торба пари. Днес нито от “Позитано” 20, нито от президентството признават да са прибирали щедрите му дарения.

Всеки на негово място ще стане развалина при тая червена неблагодарност, поговорката “Храни куче, да те лае” за Бенчо е измислена.

На всичкото отгоре Георги Кадиев пусна пост, че Бойко Борисов е гостувал у Бенчеви по времето, когато бил още главен секретар на МВР, а Цветан Цветанов чакал отвън при охраната.

Бенчо отрича със същата категоричност, с която отхвърля и твърдението на прокуратурата, че е бил в една стая с Митьо в Истанбул. Защото е почтен и политическите игри са му дошли до бретона.

Скандалът така закипя, че премиерът отказва да атакува Корнелия Нинова, влиза в положението. Явно и той вярва в ретроградната мощ на планетите, щом заяви със загриженост, че казусът “Бенчев” може да възникне във всяка голяма партия.

Не се знае утре няма ли на някой общински съветник от ГЕРБ да му влезе асцендентът в Стрелец, да го задрусат едно след друго случайни съвпадения и накрая да изскочи още някой клон на мафията. С други думи: колкото по-големи партиите, толкова по-големи проблемите. Само да сме живи и здрави!