Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кадрите от среднощните проверки са предоставени от ОД МВР Бургас.
Кадрите от среднощните проверки са предоставени от ОД МВР Бургас.

Проверени са 239 автомобила от Несебър до Царево, таксиджия кара дрогиран

Таксиметров шофьор, употребил кокаин, е задържан в Слънчев бряг при мащабна акция на полицията по Южното Черноморие по линия на пътната безопасност. Жълтата кола е спряна в района срещу хотел "Поморие" в курорта. Освен, че карал под въздействието на наркотици, 36-годишният С.Щ. от Бургас пласирал дрога. В автомобила му са открити две капсули от шоколадови яйца с канабис и бяло кристално вещество, чийто произход се изяснява.

Общо 239 автомобила са били проверени тази нощ по време на мащабната акция, обфхващаща територията от Несебър до Царево. Проверките са осъществени в 11 мобилни полицейски пункта, уточни говорителят на ОД МВР Бругас Цветелина Рандева.

За употреба на алкохол са проверени 173 водачи, като са установени общо три случая за шофиране след употреба на алкохол с концентрация до 1,2 промила и два случая за алкохол над 1,2 промила. Общо са установени 59 случая за нарушаване разпоредбите на Закона за движение по пътищата, като в 30 от тях водачите са санкционирани с акт, а в 29 с фиш.

По време на операцията са отнети шофьорските книжки на петима водачи и са свалени регистрационните табели на три автомобила, собственост на нарушителите, каза шефът на "Охранителна полиция и КАТ" Неделчо Рачев.

По линия на пътния контрол са образувани пет бързи полицейски производства за шофиране след употреба на алкохол с концентрация над 1,2 промила и 6 бързи полицейски производства за шофиране след употреба на наркотични вещества.