Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Александра Сърчаджиева Кадър: Нова телевизия/vbox7
Александра Сърчаджиева Кадър: Нова телевизия/vbox7

Актрисата Александра Сърчаджиева сподели, че е останала шокирана, след като преди дни вандали посегнаха на гроба на майка й - Пепа Николова. Открадната беше пластика на скулптора Георги Чапкъков, създадена в памет на голямата ни актриса.

„Емоциите, които бушуват в мен, са изключително негативни и дори не знам как да ги изкажа. Не знам какъв човек трябва да си, за да направиш такова нещо”, каза Алекс Сърчаджиева в сутрешния блок на Нова телевизия.

Тя определи постъпката на вандалите като "недостойна и гнусна".

„Смятам, че майка ми е направила достатъчно за българската култура. Трябва да се научим да ценим хората, които са били преди нас и са направили нещо за тази държава”, допълни още актрисата.

„Охраната на гробищните паркове е на външна фирма със сключен договор. Централните гробища се охраняват от 25 души с 3 автопатрула”, коментира Райна Божичкова, директор на Общинско предприятие „Гробищни паркове”.

На въпроса дали охраната е достатъчно засилена, директорът отговори, че явно има пропуски и в момента се води проверка.

Тя допълни, че видеонаблюдението обхваща входове, изходи и централните алеи.

Директорката каза също, че в сравнение с 2014 г. вандалските прояви са намалели.

Алекс Сърчаджиева се надява в бъдеще охраната да се засили още повече или да се измисли начин подобно поругаване на човешката памет да не се случва повече.